VRIJEME PRIPREME
1 h
SASTOJCI
1 kg miješane ribe
2 velika crvena luka
4 režnja češnjaka
3 lovorova lista
3 žlice koncentrata od rajčice ili 5 dag nasjeckane pelate rajčice
100 ml bijelog vina
1 žličica slatke crvene paprike
Par grančica svježeg peršina
maslinovo ulje
sol
papar
*1 žličica chilija (opcionalno)
PRIPREMA
1. Za početak isjeckajte crveni luk na tanke polukrugove i zdinstajte ga u loncu na maslinovom ulju. Dodajte češnjak.
2. Očišćenu ribu narežite na veće komade, dok manje plodove samo operite.
3. Počnite slagati ribu u lonac na način da onoj kojoj treba dulje vrijeme kuhanja ide prva na dno. Zapamtite: vrlo je važno da ne miješate brudet, već da ga samo povremeno protresete!
4. Dok slažete ribu, počnite dodavati sol i papar, crvenu papriku i chilli (opcionalno).
5. Dodajte vode i koncentrat od rajčice. Vode bi trebalo biti dovoljno da pokrije sve sastojke.
6. Kuhajte dok ne zakipi, dodajte lovorov list i smanjite vatru.
7. Dodajte vino.
8. Kuhajte još 30-ak minuta i za kraj dodajte nasjeckani peršin.