Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Recept

Recept za najbolje tijesto za pizzu!

Tražite li brzu i jednostavnu pripremu tijesta za pizzu na bazi suhog kvasca, onda ste na pravom mjestu. Malo tko ne voli pizzu, ali mnogi od nas ne volimo se pomučiti s izradom tijesta za pizzu. Jednostavnih sastojaka, sigurno već imate sve što trebate u svojoj kuhinji, samo vam još treba dobar recept!

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 17.2.2022. u 9:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

VRIJEME PRIPREME

1.30 h 

SASTOJCI 

500 g višenamjenskog ili glatkog brašna 

2 žličice soli

1 žličica bijelog šećera 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

5 g suhog kvasca

250 ml mlake vode 

Upravo se čita

Image
slijedi svoje snove

Robert o slikarstvu: 'Roditelji misle da od slikarstva nema kruha, sve dok ne čuju da sam nešto prodao!'

2 žlice maslinovog ulja

PRIPREMA

1. U posudu za miješanje stavite 500 g brašna.  Dodajte sol, šećer i kvasac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

2. Lagano pomiješajte i dodajte vodu i ulje.

3. Mijesite ručno ili mikserom dok ne dobijete lijepu smjesu.

4. Umasirajte malo ulja u tijesto, ostavite ga u posudi i prekrijte folijom. 

5. Ostavite da se tijesto diže sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

6. Ravnu plohu pobrašnite s oštrim brašnom i počnite valjati tijesto. 

7. Kada ste dobili željeni oblik, prebacite tijesto u pleh za pečenje, koji ste prethodno nauljili. 

8. Sada možete početi nadodavati ostale sastojke prije nego što pizzu stavite u vruću pećnicu.

9. Na 220° stupnjeva pecite oko 25-30 min.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Recept

Raspucanci od limuna – tradicionalan božićni desert!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba