VRIJEME PRIPREME
1.30 h
SASTOJCI
500 g višenamjenskog ili glatkog brašna
2 žličice soli
1 žličica bijelog šećera
5 g suhog kvasca
250 ml mlake vode
2 žlice maslinovog ulja
PRIPREMA
1. U posudu za miješanje stavite 500 g brašna. Dodajte sol, šećer i kvasac.
2. Lagano pomiješajte i dodajte vodu i ulje.
3. Mijesite ručno ili mikserom dok ne dobijete lijepu smjesu.
4. Umasirajte malo ulja u tijesto, ostavite ga u posudi i prekrijte folijom.
5. Ostavite da se tijesto diže sat vremena.
6. Ravnu plohu pobrašnite s oštrim brašnom i počnite valjati tijesto.
7. Kada ste dobili željeni oblik, prebacite tijesto u pleh za pečenje, koji ste prethodno nauljili.
8. Sada možete početi nadodavati ostale sastojke prije nego što pizzu stavite u vruću pećnicu.
9. Na 220 stupnjeva pecite oko 25-30 min.