Ostalo

Kako napraviti najbolje tijesto za pizzu

Tražite li brzu i jednostavnu pripremu tijesta za pizzu na bazi suhog kvasca, onda ste na pravom mjestu. Malo tko ne voli pizzu, ali mnogi od nas ne volimo se pomučiti s izradom tijesta za pizzu. Jednostavnih sastojaka, sigurno već imate sve što trebate u svojoj kuhinji, samo vam još treba dobar recept!

RTL.hr
17.02.2022 09:12

VRIJEME PRIPREME

1.30 h


SASTOJCI

500 g višenamjenskog ili glatkog brašna

2 žličice soli

1 žličica bijelog šećera

5 g suhog kvasca

250 ml mlake vode

2 žlice maslinovog ulja


PRIPREMA

1. U posudu za miješanje stavite 500 g brašna. Dodajte sol, šećer i kvasac.

2. Lagano pomiješajte i dodajte vodu i ulje.

3. Mijesite ručno ili mikserom dok ne dobijete lijepu smjesu.

4. Umasirajte malo ulja u tijesto, ostavite ga u posudi i prekrijte folijom.

5. Ostavite da se tijesto diže sat vremena.

6. Ravnu plohu pobrašnite s oštrim brašnom i počnite valjati tijesto.

7. Kada ste dobili željeni oblik, prebacite tijesto u pleh za pečenje, koji ste prethodno nauljili.

8. Sada možete početi nadodavati ostale sastojke prije nego što pizzu stavite u vruću pećnicu.

9. Na 220 stupnjeva pecite oko 25-30 min.