Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Recept

Recept za najbolji tiramisu

Tko može odoljeti ovom kremastom i sočnom kolaču iz Italije? Tiramisu je jedan od najpopularnijih recepata još od 1969. kada se pojavio u Trevisu i spojio okus kave s novom poslasticom! Ukoliko niste isprobali ovaj tiramisu recept, vrijeme je da se okušate prvom prilikom!

Image
Foto: Pixabay
RTL.HR/ 13.2.2022. u 11:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

VRIJEME PRIPREME

30 min 

SASTOJCI 

500g mascarpone sira

4 jaja

24-30 komada piškota

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

1 čaša crne kave 

3 žlice naribane tamne čokolade 

Upravo se čita

Image
KRUH SA SEDAM KORA

Radojkin suprug bio je pomorac, ali nisu ga oteli kao njegove sumještane: 'Otmu radnike i od kompanije traže otkupninu'

6 žlica bijelog šećera

1 žlica kakao praha 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

*4 žlice likera od kave (opcionalno) 

PRIPREMA

1. U dvije zdjele prvo podijelite žumanjke (3) od bjelanjaka (4). U svaku dodajte po 3 žlice šećera. Umutiti bjelanjke dok ne dobijete lijepi čvrsti snijeg, a žumanjke dok ne postanu lijepa gusta krema. 

2. U žutu smjesu od žutanjaka, dodajte mascarpone i miksajte dok ne postane glatka i kremasta.

3. Zatim dodajte jednu trećinu umućenih bjelanjaka i lagano umiješajte s kuhačom. Nastavite dodavati bjelanjke dok potpuno ne stopite s ostatkom smjese. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

4. U novu plitku posudu stavite espresso i 4 žlice likera od kave. Počnite umakati piškote, no ne predugo (oko 2-3 sekunde) tako da sve strane budu umočene.

5. U staklenu posudu ili kalup koji ste odabrali počnite stavljati sloj namočenih piškota. 

6. Preko keksa stavite polovicu smjese od mascarponea i pospite naribanom čokoladom.

7. Dodajte novi sloj piškota i preostali dio smjese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

8. Pospite tiramisu kakao prahom i stavite u hladnjak.

9. Poslužite tiramisu nakon što je bio na hlađenju barem nekoliko sati (3-5h). 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Recept

Odojak u pećnici – mesni užitak za slastan objed!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba