Ostalo

Kokos rolada – kremasti kolač bez pećnice!

Tražite li recept za brzi kolač u kojem dominira savršen spoj kakaa i kokosa, onda će vas oduševiti kokos rolada. Ovaj dekorativan kolač nije samo za gledanje, već i savršen recept za istinske kokoljupce. Jednostavne pripreme, kokos rolada će oduševiti i početnike!

RTL.hr
13.02.2022 10:13

VRIJEME TRAJANJA

30 minuta


SASTOJCI ZA CRNU SMJESU

250 g mljevenog keksa

200 g šećera u prahu

100 ml toplog mlijeka

2 žlice kakaa

1 žlica ruma


SASTOJCI ZA BIJELU SMJESU

100 g kokosovog brašna

150 g šećera u prahu

150 g omekšanog maslaca


PRIPREMA

1. Za pripremu tamnesmjesezdrobite kekse u procesoru za hranu ili ručno. Dodajte ostale suhe sastojke: kakao i šećer u prahu te pomiješajte. *Savjet: da bi bilo glađe prosijajte kakao i šećer u prahu.

2. Zatim dodajte mlijeko i rum. Miješajte ručno dok se smjesa lijepo ne poveže.

3. U drugoj posudi za bijelu smjesu pomiješajte zajedno maslac i šećer u prahu. Možete ručno ili mikserom. Dodajte u smjesu kokosovo brašno i opet pomiješajte.

4. Tamnu smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje od 3 litre. Podignite rubove od vrećice u zrak: smjesa bi trebala doći na dno vrećice i položite ju natrag vodoravno na radnu plohu. Smjesu koja se nalazi unutra, isprva počnite poravnavati dlanovima, tako da se spljošti. Nakon toga uzmite valjak i nastavite dalje gurati prema naprijed i razvlačiti smjesu, koja će se početi oblikovati prema obliku vrećice. Kada dođete do rubova vrećice, valjanje je gotovo.

5. Na isti način ponovite postupak s bijelom smjesom.

6. Na radnoj plohi položite bijelu i tamnu smjesu jednu do druge. Sa škarama prerežite gornje dijelove vrećice. *Savjet: režite polako kako ne biste promijenili oblik smjesa.

7. Prebacite bijelu smjesu na tamnu smjesu i prođite s valjkom preko obje kako bi se spojile. Uklonite preostalu foliju s bijele smjese.

8. Vrijeme je za rolanje. Primite okomiti rub (najdulji) i počnite savijati roladu dok u isto vrijeme mičete foliju s tamne smjese.

9. Stavite roladu u hladnjak na barem pola sata da se malo stvrdne radi boljeg rezanja.

10. Narežite roladu i poslužite!