VRIJEME TRAJANJA
30 minuta
SASTOJCI ZA CRNU SMJESU
250 g mljevenog keksa
200 g šećera u prahu
100 ml toplog mlijeka
2 žlice kakaa
1 žlica ruma
SASTOJCI ZA BIJELU SMJESU
100 g kokosovog brašna
150 g šećera u prahu
150 g omekšanog maslaca
PRIPREMA
1. Za pripremu tamnesmjesezdrobite kekse u procesoru za hranu ili ručno. Dodajte ostale suhe sastojke: kakao i šećer u prahu te pomiješajte. *Savjet: da bi bilo glađe prosijajte kakao i šećer u prahu.
2. Zatim dodajte mlijeko i rum. Miješajte ručno dok se smjesa lijepo ne poveže.
3. U drugoj posudi za bijelu smjesu pomiješajte zajedno maslac i šećer u prahu. Možete ručno ili mikserom. Dodajte u smjesu kokosovo brašno i opet pomiješajte.
4. Tamnu smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje od 3 litre. Podignite rubove od vrećice u zrak: smjesa bi trebala doći na dno vrećice i položite ju natrag vodoravno na radnu plohu. Smjesu koja se nalazi unutra, isprva počnite poravnavati dlanovima, tako da se spljošti. Nakon toga uzmite valjak i nastavite dalje gurati prema naprijed i razvlačiti smjesu, koja će se početi oblikovati prema obliku vrećice. Kada dođete do rubova vrećice, valjanje je gotovo.
5. Na isti način ponovite postupak s bijelom smjesom.
6. Na radnoj plohi položite bijelu i tamnu smjesu jednu do druge. Sa škarama prerežite gornje dijelove vrećice. *Savjet: režite polako kako ne biste promijenili oblik smjesa.
7. Prebacite bijelu smjesu na tamnu smjesu i prođite s valjkom preko obje kako bi se spojile. Uklonite preostalu foliju s bijele smjese.
8. Vrijeme je za rolanje. Primite okomiti rub (najdulji) i počnite savijati roladu dok u isto vrijeme mičete foliju s tamne smjese.
9. Stavite roladu u hladnjak na barem pola sata da se malo stvrdne radi boljeg rezanja.
10. Narežite roladu i poslužite!