VRIJEME PRIPREME
1.45 h
SASTOJCI ZA KORU
500 g glatkog brašna
150 g šećera
150 g maslaca
1 jaje
80 g meda
3 žlice mlijeka
1 vanilin šećer
2 g cimeta
1 čajna sode bikarbone
SASTOJCI ZA KREMU
100 g glatkog brašna
500 ml mlijeka
200 g maslaca sobne temperature
200 g šećera
1 vanilin šećer
PRIPREMA
1. Za početak u jednom većem loncu skuhajte zajedno mlijeko, šećer, vanilin šećer, med, maslac, cimet i jaje. Držite na laganoj vatri uz neprestano miješanje.
2. Kada zavrije, kuhajte još 5 minuta i sklonite s vatre.
3. Dok se smjesa hladi, u novu posudu za miješanje stavite brašno i sodu bikarbonu.
4. Počnite dodavati ohlađenu smjesu i ručno umijesite glatko tijesto, koje ćete podijeliti na 4 jednaka dijela.
5. Prema veličini svog kalupa, od svakog tijesta napravite po jednu koru.
6. Svaku koru ćete izbosti vilicom i peći na 180 stupnjeva oko 10 minuta.
7. Dok se kore hlade, pripremite kremu: za početak pomiješajte glatko brašno sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte 20 žlica hladnog mlijeka i dobro promiješajte.
8. Ostatak mlijeka stavite na vatru i kada zavrije, dodajte hladan dio smjese. Neprestano miješajte i kroz dvije minute trebali biste ukloniti s vatre kada se krema zgusne.
9. Gotovu kremu ostavite da se hladi. *Savjet: prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila kora.
10. U novoj posudi, pjenasto izmiksajte maslac i dodajte ga u ohlađenu kremu. Sve neprestano miješajte.
11. Vrijeme je za slaganje! Svaki sloj kore u kalupu ćete zaliti s kremom.
12. Kada stavite zadnji sloj kore, polako još jednom pritisnite dlanom da se sve lijepo spoji.
13. Medena pita se nakon toga stavlja u hladnjak preko noći i poslužuje sutradan.
14. Slobodno pošećerite šećerom u prahu medenu pitu prije posluživanja.