Ostalo

Mileram torta – harmonija kremastog užitka sa šumskim voćem!

Mileram torta je odličan izbor za ljubitelje kremastih slastica pogotovo u ljetne dane kada više volimo jesti voćne torte. Prhka baza nalik piti s punjenjem bogate kreme i aromom vanilije, topit će se u vašim ustima, dok kiselo-slatka kombinacija šumskog voća oživjet će vaše nepce. Tražite li najbolji recept za Mileram tortu, onda ste na pravom mjestu!

RTL.hr
13.02.2022 11:05

VRIJEME PRIPREME

1.40 h


SASTOJCI ZA KORU

250 g glatkog brašna

100 g šećera

80 g omekšanog maslaca

1 jaje

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer


SASTOJCI ZA KREMU

500 ml mlijeka

150 g šećera

2 vrećice praška za puding od vanilije

800 g milerama

450 g zaleđenog šumskog voća


SASTOJCI ZA PRELJEV

1 crveni preljev za tortu

2 žlice šećera

200 ml vode


PRIPREMA

1. Za izradu kore stavite sve suhe sastojke u posudu za miješanje: brašno, vanilin, prašak i šećer. Pomiješajte s kuhačom, a zatim dodajte jaje i maslac.

2. Počnite mijesiti sastojke dok ne dobijete tijesto.

3. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite ga barem na 30 min u hladnjak.

4. Za pripremu kreme izdvojite 400 ml hladnog mlijeka u lonac i dodajte šećer. Zakuhajte.

5. U preostalih 100 ml mlijeka dodajte 2 praška za puding i pomiješajte tako da nema grudica.

6. Kada je mlijeko na vatri dovoljno ugrijano, dodajte preostalo mlijeko s pudingom i miješajte neprestano 2-3 min dok ne dobijete gustu kremu.

7. Dok je krema još topla, dodajte mileram u nju i pomiješajte.

8. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga za kalup promjera 24 cm. Prekrijte prvo dno, a zatim obrubite s preostalim tijestom sa strane kalup.

9. Dodajte kremu na tijesto i posložite na vrhu šumsko voće.

10. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite tortu oko 70 min.

11. Ostavite da se torta ohladi, a potom jestavite u hladnjak na 2 sata.

12. Izvadite tortu i pripremite glazuru za preljev.

13. U mali lončić stavite 200 ml vode, 2 žlice šećera i preljev za tortu.

14. Kada preljev prokuha na vatri, stavite ga sa strane da se ohladi na par minuta.

15. Prelijte tortu s preljevom i stavite ju natrag u hladnjak.

16. Nakon što se torta ohladila i preljev stvrdnuo, možete jeposlužiti.