VRIJEME PRIPREME
1.40 h
SASTOJCI ZA KORU
250 g glatkog brašna
100 g šećera
80 g omekšanog maslaca
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
SASTOJCI ZA KREMU
500 ml mlijeka
150 g šećera
2 vrećice praška za puding od vanilije
800 g milerama
450 g zaleđenog šumskog voća
SASTOJCI ZA PRELJEV
1 crveni preljev za tortu
2 žlice šećera
200 ml vode
PRIPREMA
1. Za izradu kore stavite sve suhe sastojke u posudu za miješanje: brašno, vanilin, prašak i šećer. Pomiješajte s kuhačom, a zatim dodajte jaje i maslac.
2. Počnite mijesiti sastojke dok ne dobijete tijesto.
3. Umotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite ga barem na 30 min u hladnjak.
4. Za pripremu kreme izdvojite 400 ml hladnog mlijeka u lonac i dodajte šećer. Zakuhajte.
5. U preostalih 100 ml mlijeka dodajte 2 praška za puding i pomiješajte tako da nema grudica.
6. Kada je mlijeko na vatri dovoljno ugrijano, dodajte preostalo mlijeko s pudingom i miješajte neprestano 2-3 min dok ne dobijete gustu kremu.
7. Dok je krema još topla, dodajte mileram u nju i pomiješajte.
8. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga za kalup promjera 24 cm. Prekrijte prvo dno, a zatim obrubite s preostalim tijestom sa strane kalup.
9. Dodajte kremu na tijesto i posložite na vrhu šumsko voće.
10. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva pecite tortu oko 70 min.
11. Ostavite da se torta ohladi, a potom jestavite u hladnjak na 2 sata.
12. Izvadite tortu i pripremite glazuru za preljev.
13. U mali lončić stavite 200 ml vode, 2 žlice šećera i preljev za tortu.
14. Kada preljev prokuha na vatri, stavite ga sa strane da se ohladi na par minuta.
15. Prelijte tortu s preljevom i stavite ju natrag u hladnjak.
16. Nakon što se torta ohladila i preljev stvrdnuo, možete jeposlužiti.