Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Recept

Recept za najbolji pečeni odojak

Pečeni odojak volimo jesti u blagdanskim ili posebnim prilikama kada želimo raskošniji objed na stolu, a nema ničeg ljepšeg od dobrog komada sočnog mesa s hrskavom koricom. Za savršen odojak u pećnici bitno je posoliti meso noć prije i peći ga sobne temperature, što znači da je važno izvaditi meso iz hladnjaka barem sat vremena ranije. Također je bitno peći ga u dubljem plehu s dodatnim zalijevanjem kako ne bi presušilo. Pitate li se koji prilog je najbolji uz pečeni odojak, preporučamo francusku salatu i pečeni krumpir. Kako doći do savršenog odojka u pećnici, saznajte dalje!

Image
Foto: Thinkstock
RTL.HR/ 13.2.2022. u 11:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

VRIJEME PRIPREME

Soljenje preko noći / 2 h u pećnici

SASTOJCI 

2 kg odojka

Sol

Papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ružmarin

Suncokretovo ulje

Upravo se čita

Image
SVAKA ČAST

Željka Mateša je nova zvijezda TikToka! Za RTL.hr kaže: 'Na ovo su me potaknuli kupci u trgovini'

Voda za zalijevanje

500 ml pive

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

PRIPREMA

1. Operite meso, posušite s papirnatim ručnicima i utrljajte začine prema želji (sol, papar, ružmarin). Nauljite meso i stavite ga u hladnjak preko noći.

2. Izvadite meso barem sat vremena prije pečenja, jer ga je bolje peći kada je sobne temperature. 

3. Stavite meso u pleh koji ima opciju poklopca ili ako nemate, poslužite se aluminijskom folijom. 

4. Prije nego što stavite meso u pleh, opet ga malo namažite s uljem i dodajte još ulja i malo vode u pleh tako da pokrije dno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

5. Prvih pola sata pecite odojak poklopljen na 220° stupnjeva, a zatim smanjite na 180° sljedećih pola sata. 

6. Dodajte pivo, ali tako da ne zalijete meso, jer je bitno da korica ostane hrskava.

7. Zadnjih sat vremena otkrijte meso i pecite ga na 220° stupnjeva.

8. Prema potrebi, dodajte vode tijekom pečenja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zdravi orašasti plodovi

Lješnjak – pomaže nam od regulacije probave do šećera u krvi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba