VRIJEME PRIPREME
Soljenje preko noći / 2 h u pećnici
SASTOJCI
2 kg odojka
Sol
Papar
Ružmarin
Suncokretovo ulje
Voda za zalijevanje
500 ml pive
PRIPREMA
1. Operite meso, posušite s papirnatim ručnicima i utrljajte začine prema želji (sol, papar, ružmarin). Nauljite meso i stavite ga u hladnjak preko noći.
2. Izvadite meso barem sat vremena prije pečenja, jer ga je bolje peći kada je sobne temperature.
3. Stavite meso u pleh koji ima opciju poklopca ili ako nemate, poslužite se aluminijskom folijom.
4. Prije nego što stavite meso u pleh, opet ga malo namažite s uljem i dodajte još ulja i malo vode u pleh tako da pokrije dno.
5. Prvih pola sata pecite odojak poklopljen na 220 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 sljedećih pola sata.
6. Dodajte pivo, ali tako da ne zalijete meso, jer je bitno da korica ostane hrskava.
7. Zadnjih sat vremena otkrijte meso i pecite ga na 220 stupnjeva.
8. Prema potrebi, dodajte vode tijekom pečenja.