Ostalo

Raffaello kuglice – slatki zalogaj kojem ne možemo odoljeti!

Raffaello kuglice su odlična desertna poslastica za početnike ili ako tražite kolač bez pećnice. Kombinaciji čvrste bijele kreme i hrskavog badema s dodatkom kokosovog brašna malo tko može odoljeti, pogotovo ako tražite recept za posebne prigode. Bez margarina i previše šećera, recept za ove Raffaello kuglice će vas oduševiti!

RTL.hr
17.02.2022 10:12

VRIJEME PRIPREME

20 min + bademi 35 min/ hlađenje 1-2 h


SASTOJCI (za oko 50 kuglica)

500 ml mlijeka

2 pudinga od vanilije

6 žlica bijelog šećera

100 g šećera u prahu

200 g bijele čokolade za kuhanje

300 g kokosovog brašna

50 -ak oljuštenih badema


SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE

50 g kokosovog brašna


PRIPREMA

1. Za početak, skuhajte puding. U jednom loncu zagrijte 400 ml mlijeka, dok u drugoj posudi umutite 100 ml mlijeka s 2 vrećice praška za puding i 6 žlica šećera.

2. U zagrijano mlijeko dodajte umućenu smjesu za puding i miješajte oko 3 min dok se ne pretvori u gustu kremu.

3. Dok se krema hladi sa strane, dodajte razlomljene komade bijele čokolade, šećer u prahu i kokosovo brašno. *Savjet: sve sastojke dodajte malo po malo miješajući dok se ne stope u jedno.

4. Vrijeme je za hlađenje. Ostavite da se krema stvrdne u hladnjaku na par sati ili preko noći.

5. Ukoliko nemate oljuštene bademe, ubacite ih u kipuću vodu na 2-3 min, potom izvadite i ručno oljuštite. Posušite ih na krpi ili s ubrusima i ubacite na pleh u ugrijanu pećnicu od 180 stupnjeva na 10-ak min.

6. Izvadite smjesu iz hladnjaka i počnite oblikovati kuglice. *Savjet: kuglice moraju biti dovoljno velike tako da u njih možete uvaljati badem.

7. Za kraj, svaku kuglicu uvaljajte u kokosovo brašno.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.