VRIJEME PRIPREME
20 min + bademi 35 min/ hlađenje 1-2 h
SASTOJCI (za oko 50 kuglica)
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 žlica bijelog šećera
100 g šećera u prahu
200 g bijele čokolade za kuhanje
300 g kokosovog brašna
50 -ak oljuštenih badema
SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE
50 g kokosovog brašna
PRIPREMA
1. Za početak, skuhajte puding. U jednom loncu zagrijte 400 ml mlijeka, dok u drugoj posudi umutite 100 ml mlijeka s 2 vrećice praška za puding i 6 žlica šećera.
2. U zagrijano mlijeko dodajte umućenu smjesu za puding i miješajte oko 3 min dok se ne pretvori u gustu kremu.
3. Dok se krema hladi sa strane, dodajte razlomljene komade bijele čokolade, šećer u prahu i kokosovo brašno. *Savjet: sve sastojke dodajte malo po malo miješajući dok se ne stope u jedno.
4. Vrijeme je za hlađenje. Ostavite da se krema stvrdne u hladnjaku na par sati ili preko noći.
5. Ukoliko nemate oljuštene bademe, ubacite ih u kipuću vodu na 2-3 min, potom izvadite i ručno oljuštite. Posušite ih na krpi ili s ubrusima i ubacite na pleh u ugrijanu pećnicu od 180 stupnjeva na 10-ak min.
6. Izvadite smjesu iz hladnjaka i počnite oblikovati kuglice. *Savjet: kuglice moraju biti dovoljno velike tako da u njih možete uvaljati badem.
7. Za kraj, svaku kuglicu uvaljajte u kokosovo brašno.