VRIJEME TRAJANJA
1.30 h priprema / 15 min pećnica
SASTOJCI
350 g glatkog brašna
2 jaja veće veličine
100 g maslaca
125 g šećera
1 vrećica praška za pecivo
1 naribana korica limuna
40 ml soka od limuna
1 žličica arome vanilije
prstohvat soli
150 g šećera u prahu
PRIPREMA
1. U posudu za miksanje stavite sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Pomiješajte.
2. Počnite dodavati omekšali maslac i jaja. Zatim koricu limuna, sok limuna i aromu vanilije.
3. Mijesite rukama (ili mikserom) dok smjesa ne bude 'gumasta' nalik pripremi prhkog tijesta. *Savjet: ukoliko bude premekana, dodajte malo brašna.
4. Ostavite smjesu u hladnjaku na sat vremena.
5. Izvadite smjesu iz hladnjaka, pripremite tepsiju s papirom za pečenje i posudu sa šećerom u prahu gdje ćete uvaljati raspucance.
6. Oblikujte svakog raspucanca u lopticu otprilike 2,5-3 cm promjera ili prema želji.
7. Uvaljajte svaku lopticu u šećer u prahu i raspodijelite na tepsiji za pečenje. *Savjet: Ostavite ih pripremljene na tepsiji barem 20-ak min da se dodatno posuše. Lakše će se raspuknuti tijekom pečenja!
8. Pecite u ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 min.
9. Kada su gotovi, pričekajte da se raspucanci ohlade prije nego ih poslužite.