VRIJEME PRIPREME
1.45 h
SASTOJCI ZA BISKVIT
250 g brašna
250 g šećera
8 jaja
4 žlice vode
2 žlice ulja
pakiranja praška za pecivo
1 žlica kakao praha
SASTOJCI ZA KREMU
200 g brašna
350 g šećera
1 l mlijeka
300 g maslaca
Malo aromevanilije
SASTOJCI ZA UKRAŠAVANJE
150 g kokosovog brašna
100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
PRIPREMA
1. Za početak, u dvije posude razdvojite žumanjke od bjelanjaka. Umutite prvo čvrsti snijeg od bjelanjaka i onda dodajte žumanjke. Miksajte dok ne dobijete lijepu žutu pjenastu smjesu.
2. Dodajte u smjesu vodu, ulje i šećer. Pomiješajte da se lijepo spoji.
3. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao prah. Uzmite veću žlicu i počnite dodavati ove suhe sastojke u žutu kremu. Miješajte kontinuirano dok se lijepo ne sjedini bez grudica.
4. Podijelite smjesu za biskvit u dva dijela. Oba dijela pecite zasebno u ugrijanoj pećnici na 220 stupnjeva oko 15-20 minuta. Isprobajte sa čačkalicom da vidite je li biskvit gotov.
5. Dok se biskvit hladi, vrijeme je za izradu kreme: pomiješajte u novoj posudi brašno i šećer. Dodajte jednu čašu mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte na vatri. *Savjet: bitno je da mlijeko ne zakipi!
6. S mikserom pomiješajte hladnu kremu i počnite ju dodavati postepeno u ugrijano mlijeko na vatri. Miješajte neprekidno idućih 10-ak minuta dok ne dobijete lijepu gustu kremu.
7. Odložite u stranu kremu da se ohladi. *Savjet: prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica.
8. Kada je krema dovoljno rashlađena, umiješajte u nju maslac koji ste prethodno zmiksali. Na kraju, dodajte aromu vanilije.
9. Vrijeme je za oblikovanje biskvita: uzmite okrugli kalup za kolačiće promjera 5 cm i otisnite paran broj mini biskvita koji će poslužiti za 'ruske kape'.
10. Između svaka dva komada biskvita stavite punjenje kremom. Također obrubite potpuno kolač s kremom kako bi bio posve prekriven.
11. Svaki kolač pažljivo uvaljajte u kokosovo brašno. *Savjet: donji dio nije potrebno kako bi kolač što stabilnije stajao.
12. Kada ste gotovo s oblikovanjem svakog biskvita, na pari otopite čokoladu s maslacem. Na vrhu svakog kolača dodajte sa žlicom otopljenu čokoladu.
13. Gotove ruske kape stavite u hladnjak na par sati prije posluživanja.