Ostalo

Nutricionistica Martina Linarić ima novi projekt na RTL.hr-u: Od idućeg tjedna uz Martinu kuhajte zdrave...

Želite naučiti kako brzo pripremiti zdrave obroke? Od sljedećeg tjedna to će biti moguće na portalu rtl.hr gdje će nutricionistica Martina Linarić svoju strast prema kuhanju podijeliti sa svima nama!

RTL.hr
18.09.2021 18:30

Projekt "Martinina kuhinja" namijenila je onima koji se žele zdravo hraniti.Sigurno se sjećate nutricionistice Martine Linarić koja je u RTL-ovu natjecateljskom showu Život na vagi brinula o prehrani kandidata! No njena velika strast je i kuhanje zdravih obroka! Zato na portalu RTL.hr sljedeći tjedan kreće projekt "Martinina kuhinja" - namijenjen svima koji se žele zdravo hraniti!

Pročitajte još
Nutricionistica 'Života na vagi' ima savršeni recept: 'Ja sam svoj doručak brzinski spremila i pojela......

"Prva misao mi je bila da recepti moraju biti ukusni i kratki, znači da si svatko može napraviti u bilo kojem trenutku od namirnica koje uobičajeno imamo doma ili ako se radi o nekim specifičnim namirnicama da se kupuju unaprijed! Tu odmah doskačemo problemu da se ne troši previše na namirnice koje onda bacamo nego planski isplaniramo koje namirnice trebamo na tjednoj bazI", objašnjava nutricionistica.

Martina nam otkriva i jednostavan trik uravnotežene i zdrave prehrane - kako nikad ne bi zaboravili zlatno pravilo jelovnika!

"Ja to volim istaknuti, tanjur koji moramo podijeliti na tri dijela, polovicu tanjura recimo da zauzimaju zelene namirnice, jednu četvrtinu zauzimaju ugljikohidrati, drugu četvrtinu zauzimaju proteini, uvijek volim naglasiti da barem dvije do tri voćke trebamo pojesti na dan i paziti na dovoljan unos tekućine!", pojašnjava.


Ovisni smo o šećeru

Ono o čemu moramo povesti računa svakako je i unos šećera te izabrati neke zdravije varijante zaslađivača!

"Ovisni smo o šećeru i šećer je zapravo stimulans i to je zdravstveno dokazano, ima jedno super istraživanje gdje testiraju miševe na koji stimulans će se više naviknuti, na kokain ili šećer, i nakon 10 dana kad su pušteni iz kaveza svi su navalili na šećer, a ne na kokain!", govori nutricionistica.

Baš zato Martina je znanje usmjerila na pomaganje ljudima - jer mijenjanje prehrane znači i mijenjanje života!


Zdrava prehrana je iznimno važna za zdravlje

"Moja specijalnost na području nutricionizma je upravo ta primjena pravilne prehrane u svrhu poboljšanja zdravstvenog statusa, imala sam prilike raditi u zdravstvenom sustavu i imala sam doticaja s mnogim oboljenjima i onda si onako doveden pred zid kad moraš odlučit što pacijentu dat za jest i mislim da se tako najbolje uči!", otkriva.

A mi ćemo uz Martinin recepte moći naučiti kako brzo pripremiti zdrave i ukusne obroke!


Od sljedećeg tjedna "Martininu kuhinju" pratite na portalu rtl.hr!