Ostalo

Tajne seta serije 'Miriše na ljubav': Serkan i Eda iskreno su se zaljubili, a turska produkcija razlikuje se od europske

Epizode su se snimale dva tjedna prije nego što su prikazane na televiziji, a mlada ekipa na setu doprinijela je pozitivnoj atmosferi

RTL.hr
05.04.2024 16:39

Globalni hit 'Miriše na ljubav', kojeg možete pogledati na platformi Voyo, zaludio je gledatelje u više od 25 zemalja, pa tako i u Hrvatskoj. Jedan od glavnih razloga velikog uspjeha te serije svakako je i opuštena atmosfera koja je vladala tijekom snimanja, a kojoj su najviše pridonijeli glavni glumci Hande Erçel i Kerem Bürsin . Televizijska uspješnica prava je poslastica koja je zahvaljujući intrigantnoj ljubavnoj priči, odličnoj glumačkoj postavi, prekrasnim lokacijama i sjajnoj produkciji zaokupila pozornost gledatelja diljem svijeta te tako postala jedna od najgledanijih turskih serija.

Iz produkcijskog tima tada su za turske medije komentirali kako Hande i Kerem snimaju mnogo romantičnih i intimnih scena, što je zasigurno dodatno rasplamsalo kemiju između glavnih glumaca. Nagađalo se i kako je Kerem ostavio svoju djevojku zbog Hande. Iako je par u početku negirao svoju vezu, kasnije su je oboje potvrdili te više nisu skrivali svoje zaljubljene osmijehe na setu, što se jasno vidi i na fotografijama uhvaćenima iza kamera tijekom snimanja scena. Uz to, pored glumačkih voda, Hande i Kerem dijele slične interese te imaju i sjajne karijere modela pa ih na društvenim mrežama prati na desetke milijuna ljudi, što svakako pridonosi svjetskom glasu ove serije.

Behind the scenes Miriše na ljuav

Osim opipljive kemije između glavnih glumaca, na početku snimanja na setu je gotovo uvijek vladala opuštena atmosfera jer se cijela glumačka postava vrlo brzo sprijateljila pa su radne sate često pretvorili u zabavu. Osim omiljenih Hande i Kerema, ova turska hit-serija okupila je brojna poznata glumačka imena poput Neslihan Yeldan, Ahmeta Somersa, Evrim Dogan, Melise Dongel, Sitare Akbas, Elcin Afacan, Anila Iltera i Bige Onal.

Pročitajte još
FOTO Malena Kiraz iz 'Miriše na ljubav' nije samo glumica već se bavi i manekenstvom! A ima tek sedam godina...

Zanimljivo je kako se serija snimala tijekom 2020. godine, a njihov se način produkcije u potpunosti razlikuje od američkog. Važno je znati da se turske serije snimaju progresivno, a ne godinama unaprijed kao što je slučaj s američkim serijama. Svaki tjedan snimala se nova epizoda, a emitirala se jedan do dva tjedna kasnije na televiziji. Upravo to turskim serijama omogućuje da budu autentične i u skladu s vremenom, a jedina je bojazan da nešto ne pođe po krivu što se s 'Miriše na ljubav' nije dogodilo. Zanimljivo, snimanje ove turske serije okolo Istanbula krenulo je nekoliko mjeseci nakon što je proglašena pandemija koronavirusa.

Behind the scenes Miriše na ljubav