VOYO

Badnjak samo što nije tu, a svi se pitamo: 'Što kuhati?!' Doznajte recept Ivana Pažanina za škampe na buzaru

Uz trikove 'malog od kužine' doznajte kako pripremiti najfinije škampe na buzaru. Tajna je u pripremi, a Pažanin je s publikom podijelio recept

RTL.hr
17.12.2022 10:00

Pripreme za Božić već su krenule, a u mnogim se kućanstvima vodi i ova rasprava - što pripremati za Badnju večer? Ideja je napretek, ponekad se izgubimo u cijelim kaosu, a kako bi vam to barem malo olakšali, spremili smo vam poznati recept našeg chefa Ivana Pažanina . Otkrivamo male tajne velikih majstora kuhinje u sklopu serijala 'Guštan s... Pažaninom' kojeg ekskluzivno možete pogledati na PLAY Premium .

"U svom domu u Splitu ugostio sam drage ljude kako bih im pripremio jela, ali ujedno educirao i njih i publiku koja će to gledati. Osim kuhanja, tu je i element odlaska po namirnice na splitsku peškariju i u razne trgovine", rekao je za RTL.hr. Naime, sve goste dočekuje u svom stanu, što mu je, kaže, česta praksa i bez kamera. Ugostio je i svog mentora, chefa Hrvoja Zirojevića pa je ovo druženje prošlo uz korisne savjete nevjerojatnih majstora.


RECEPT:

ŠKAMPI-NA-BUZARU_3ep.jpg

TRIK by Ivan Pažanin: Češnjak usitnite ručno, tako ćete dobiti najbolju aromu i okus, a to je temelj za buzaru. Fokus je i na bijelom, kvalitetnom vinu - u prijevodu, nemojte štedjeti. Kada režete peršin, nož mora biti oštar, ali prilikom rezanja ne smijete prejako stiskati kako tekućina ne bi izašla iz namirnice.