Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NE PROPUSTITE

BBC-jev dokumentarac donosi šokantna otkrića o take-away hrani

Može li take-away hrana postati ovisnost i zašto je tako ukusna?

Image
Foto: PLAY Premium
RTL play/ 17.5.2021. u 14:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U BBC-jevom dokumentarcu „Istina o take-away hrani“ novinarka Nikki Fox želi saznati kakav utjecaj ta hrana ima na naš organizam. U revolucionarnom eksperimentu sa znanstvenicima Sveučilišta Liverpool Hohn Moores i Imperial College London otkriva što se nalazi u omiljenim narudžbama. Neke narudžbe kriju užase, ali u nekima bi vas mogle iznenaditi zdrave namirnice. Nikki saznaje sve o najbrže rastućem području ovog sektora: veganskoj hrani te otkriva postoji li zdravija alternativa o kojoj biste možda razmislili prije nego posegnete za mobitelom i naručite hranu iz svog omiljenog restorana.

Nikki je odlučila otkriti pravu istinu o hrani u eksperimentu sa znanstvenicima. 15 volontera bilo je testirano – jeli su dva puta dnevno take-away hranu u razdoblju od dva tjedna. Jeli su hranu koja je uključivala ribu, pomfrit, pizzu, indijsku i kinesku hranu. Nakon toga prošli su mnoga testiranja, od mjerenja šećera u krvi, tjelesne masnoće, crijevnih bakterija, mentalnog zdravlja pa sve do oštroumnosti. Rezultati će otkriti pravu istinu o utjecaju hrane na tijelo i šokantne činjenice o utjecaju na mozak.

Novinarka će također proći skeniranje mozga i ultrazvučne testove kako bi vidjela koliko je njezino povremeno konzumiranje hrane za van utjecalo na tijelo i mozak. Postavljaju se pitanja može li take-away hrana postati ovisnost i zašto je tako ukusna? Može li se prekinuti navika naručivanja hrane? Ili barem smanjiti? Nikki će vam donijeti sve odgovore vezane za ovu zanimljivu temu.

BBC-jev dokumentarac „Istina o take-away hrani“  gledajte odmah na PLAY Premiumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA DOKUMENTARNA SERIJA

'Ljubavna prijevara': Nevjerojatna priča o romansi i prijevari u digitalnom dobu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba