Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NE PROPUSTITE

'Devedesete': Dokumentarna serija o desetljeću koje je postavilo temelje današnjem načinu života

Od Emmyjem nagrađivanih izvršnih producenata Toma Hanksa i Garyja Goetzmana stižu nam 'Devedesete'

Image
RTL play/ 11.4.2021. u 0:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zanimljiva dokumentarna serija 'Devedesete' donosi događaje koji su oblikovali naš život danas, sve od pada Berlinskog zida do pobjede predsjednika Clintona na američkim izborima. Prikazani su tehnološki trijumfi, terorističke tragedije, grunge revolucija, uspon hip-hopa, međurasni sukobi te revolucionarno i žanrovsko novo doba televizije. Serija je rangirana kao CNN-ova najgledanija serija svih vremena i zato nemojte propustiti ove epizode.

Image
Foto:
Image

Prva epizoda donosi nam priču o serijama 'Frasier', 'Prijatelji', 'Seks i grad', 'Dosje X' i 'Sopranos'. Druga epizoda fokusira se na trijumfalnu pobjedu Nelsona Mandele i kraj apartheida, propast Sovjetskog Saveza i promjene u Bijeloj kući. Treća epizoda istražuje predsjednikovanje Billa Clintona te optužbe s kojima se suočavao. Četvrta epizoda bavi se rasnim odnosima, a peta donosi svjetsku promjenu rađanjem interneta i world wide weba. Šesta epizoda istražuje terorizam, dok se sedma epizoda bavi najvećim glazbenim hitovima devedesetih.

Image
Foto: PLAY Premium
Image
PLAY Premium

Izvršni producenti su Emmyjem nagrađivani Tom Hanks i Gary Goetzman. Goetzman izjavljuje kako su 90-e bile dekada duboke promjene, novog svjetskog poretka, koji je vidljiv u sferama politike, geografije, rase, tehnologije, kulture, glazbe a i u samom načinu razmišljanja ljudi.

Ne propustite pogledati najgledaniju CNN-ovu seriju svih vremena 'Devedesete' na PLAY Premiumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Strastveni zaljubljenik u prirodu

TKO JE VELIKI DAVID ATTENBOROUGH? Čudesni glas dokumentaraca dobio je pismo dječaka, a njegov potez govori kakav je čovjek

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba