VOYO

'Zavadlav': Nikad ispričani detalji masakra u Splitu!

PLAY Premium vam donosi dokumentarni specijal Potrage 'Zavadlav' o Filipu Zavadlavu, 26-godišnjem pomorcu koji je na brutalan način ubio trojicu mladića u Splitu i koji je autoru Dariju Todoroviću poslao pismo, što ekskluzivno donosimo u specijalu.

PLAY
15.03.2022 11:00

U pismu Filip Zavadlav priča o svom životu i što ga je ponukalo na strašan čin, a o slučaju prvi put govore Filipov otac Ante Zavadlav, otac ubijenog Marina Ožića Paića, majka ubijenog Jurice Torlaka, Filipov odvjetnik Branko Šerić te ostali najvažniji svjedoci trostrukog ubojstva iz siječnja 2020. godine koje je potreslo hrvatsku javnost.

U samom središtu Splita 11. siječnja 2020. usred dana došlo je do pucnjave iz kalašnjikova. Dva muškarca, Marin Ožić Paić i Marin Boban, preminuli su na licu mjesta dok je Jurica Torlak preminuo u bolnici. Za njihovo ubojstvo osuđen je Filip Zavadlav za kojega je tužiteljstvo tražilo najveću moguću kaznu od 50 godina da bi na kraju na Županijskom sudu u Splitu bio nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

U dokumentarnom specijalu Darija Todorovića , reportera i zamjenika urednika RTL-ove Potrage, bit će prikazano tko je mladić iz splitskog kvarta Skalice kroz razgovor s njegovim ocem, obiteljima žrtava, odvjetnikom te detaljni uvidi psihijatara i socijalnih radnika i ostalih svjedoka slučaja koji je sablaznio Hrvatsku i otkrio brojne probleme Splita, ponajprije nepovjerenje u policiju i pravosuđe, što je dovelo do toga da velik broj Splićana suosjeća s ubojicom. To je tragična sudbina Filipa i onih troje nesretnika", rekao je, među ostalim, Ante Zavadlav, a autor kaže:

Čim smo stigli u Split i krenuli snimati, odmah smo osjetili kako grad još uvijek nije zaliječio silne traume koje je ovaj slučaj izazvao. Zadovoljan smo što smo uspjeli razgovarati s nekim ljudima koji nikad dosad nisu davali intervjue, osobito ne pred kamerama, i što smo doznali mnoge dosad nepoznate detalje i o obitelji Zavadlav i o cijelom slučaju. Željeli smo da dokumentarni specijal bude potpuno nepristran s naše strane i da pustimo aktere da oni pričaju priču. Mislim da smo u tome uspjeli. Ovo je specijal ne samo o jednom maltretiranom mladiću i velikoj tragediji koja je pogodila nekoliko obitelji nego i prikaz nemoći i inertnosti institucija da učine nešto konkretno prije nego što bude prekasno. Ekipa s kojom sam radio iznimno su talentirani profesionalci, pa je i sam 'Zavadlav' u rangu sa svjetskim produkcijama i gleda se u jednom dahu."

Pogledajte 'Zavadlav' ekskluzivno na PLAY Premiumu !