VOYO

'Bohemian Rhapsody': 10 nepoznanica o najuspješnijoj glazbenoj drami ikad snimljenoj

Film o planetarno popularnoj rock-grupi Queen osvojio je čak četiri zlatna kipića

RTL play
24.09.2021 09:30

Biografska drama 'Bohemian Rhapsody' jedan je od onih filmova koji, ukoliko već niste pogledali, morate staviti na popis filmova koje ne smijete propustiti. Film o članovima skupine Queen, njihovoj bezvremenskoj glazbi i životu izvanrednog frontmana Freddieja Mercuryja, u početku je izazivao brojne kontroverze. Usprkos tome, film je zaradio više od 900 milijuna dolara, osvojio četiri Oscara i brojne druge nagrade te se smatra najuspješnijim glazbenim biografskim filmom ikad snimljenim.

Donosimo vam nekoliko nepoznanica o sjajnom filmu i glumačkoj ekipi koja je maestralno utjelovila rock-ikone.

1. Rami Malek je tijekom snimanja filma prošao intenzivnu vokalnu obuku kako bi mogao pjevati u nekim scenama. Filmski zvučni zapis sastavljen je od Maleka i Marca Martela (koji zvuči zapanjujuće slično Freddieju) i, naravno, izvornog Freddieja Mercuryja.

bohemian rhapsody

2. Mike Myers ('Austin Powers') utjelovio je Raya Fostera, izvršnog dirketora EMI-a (britanske diskografske kuće), kojem se nije svidjela pjesma Bohemian Rhapsody i koji će zauvijek ostati poznat po tome što je odbio grupu Queen.

U glazbenoj komediji 'Wayneov svijet' iz 1992., Myersov lik pjevušio je Bohemian Rhapsody sa svojim prijateljima.

3. Lucy Boynton i Rami Malek, koji su glumili ljubavnike Mary i Freddija na snimanju su se zaljubili i zajedno su od travnja 2018. Par je proljetos posjetio Zagreb, gdje je Boyton snimala novu špijunsku seriju 'The Ipcress File'.

4. Rami Malek morao je blisko surađivati s koreografom jer Freddie nikad nije imao unaprijed isplaniranu koreografiju za koncerte, nego se spontano kretao na pozornici. Malek je htio usavršiti te korake kako bi i on djelovao spontano i prirodno na filmu.

5. Sacha Baron Cohen namjeravao je glumiti Freddieja, ali je odustao od projekta jer njegove ideje o prikazivanju glavnog pjevača, njegove homoseksualnosti i eksplicitne scene koje je predlagao nisu dobro prihvaćene.

bohemian rhapsody

6. Rami Malek morao se naviknuti na zubnu protezu kako bi mu postala ugodna za nošenje. Rekao je kako mu je bilo čudno pričati s njom, pjevati i ljubiti se, no na kraju se toliko naviknuo da mu je bilo čudno bez nje. Nakon snimanja Malek je uzeo umjetne zube i izlio ih u zlato.

7. Filmska ekipa htjela je potpunu rekonstrukciju koncerta iz 1986. održanog na stadionu Wembley u Londonu, za što sutrebali mjeseci planiranja. Glavni organizator tog koncerta bio je prisutan tijekom snimanja kako bi im pomogao da koncert izgleda što autentičnije.

8. U početku je Bryan Singer režirao film, ali ga je 20th Century Fox otpustio zbog neslaganja s članovima grupe Queen i Ramijem Malekom pa je film završio Dexter Fletcher.

9. Freddie je bio opsjednut mačkama a tijekom filma je to postalo jasno kad se useljava u novu kuću u kojoj postoji soba za svaku mačku. U stvarnom životu Freddie bi redovito zvao Mary i tražio je da mu da na telefon svoja dva mačka, Toma i Jerryja kako bi razgovarao s njima.

10. Iako je film nailazio na brojne kritike, postao je izuzetno popularan. Budžet koji je bio 52 milijuna dolara pretvorio se u zaradu od vrtoglavih 900 milijuna dolara i time postao najuspješniji glazbeno biografski film ikad. Drugi najveći glazbeno biografski film je 'Straight Outta Compton', koji je zaradio 200 milijuna dolara.