VOYO

'Ad Astra': Brad Pitt i Tommy Lee Jones u sjajnom znanstveno-fantastičnom trileru

Odgovori koje tražimo nadohvat su nam ruke

RTL play
02.11.2021 11:30

Od redatelja i scenarista Jamesa Graya ne propustite znanstveno-fantastični triler 'Ad Astra' (2019.), film koji je bio nominiran za više od 70 svjetskih nagrada. Vrtoglavom avanturom bespućima svemira povest će vas sjajni glumci Brad Pitt ('Bilo jednom u Hollywoodu') i Tommy Lee Jones ('Nema zemlje za starce').

Astronaut Roy McBride (Brad Pitt) krene u opasnu misiju vanjskim rubom Sunčevog sustava kad zagonetni, potencijalno smrtonosni događaj pogodi Zemlju. On pokušava otkriti istinu o svom davno nestalom ocu (Tommy Lee Jones) i njegovoj ekspediciji koja se kobno završila i koja sada predstavlja prijetnju opstanka planeta. Hoće li uspjeti spasiti planet i pronaći svoje odgovore u pustom svemiru?

Upečatljive slike svemira ostavit će vas bez daha: pust Mjesečev krajolik, čovjekov pad na Zemlju poput figure i osamljeni sjaj svemirske letjelice koji pluta u beskrajnom polju zvijezda. Ipak, snimatelj Hoytema najviše pažnje usmjerio je na oči Brada Pitta, koji je u očajničkoj potrazi za istinom. No astronaut Roy nije lovac na puste snove, on je ogorčeni izaslanik na strogo povjerljivom zadatku, koji traži izbezumljenog nacionalnog heroja. Iako 'Ad Astra' ima tempo znanstveno–fantastičnog trilera, tema se vrti oko ljubavi oca i sina, napuštanja, straha i čežnje.