Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nezaboravne fore

'Američka pita': Kultna tinejdžerska komedija koja je rušila sve društvene tabue

Prva pita uvijek je najvažnija.

Image
Foto: PLAY Premium
PLAY/ 18.1.2022. u 17:10
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od kada se pojavila u kinima 1999. godine, 'Američka pita' rušila je rekorde gledanosti, ali i društvene tabue. Eksplicitne scene golih glumaca i scene seksa te otvoreno progovaranje o seksualnosti tinejdžera, učinilo je ovaj film megauspješnim. Iako se teen komedije ovakvog tipa izgube u mnoštvu srodnih i neuspješnih izdanaka, tu i tamo pojavi se film koji postane dio pop-kulture poput 'Američke pite'. Mnogi kritičari i danas će se složiti da je to najbolja tinejdžerska komedija ikad snimljena.

Jim Levenstein (Jason Biggs) Kevin Myers (Thomas Ian Nicholas), Paul Finch (Eddie Kaye Thomas) i Chris Ostreicher (Chris Klein) pokušavaju izgubiti nevinost prije mature. I dok Chris iznenada propjeva, Kevin pokušava nagovoriti svoju djevojku na seks, a Finch proširiti lažne glasine, Jim pokušava spavati sa slovačkom studenticom na razmjeni, Nadiom (Shannon Elizabeth), no zbog prevelikog uzbuđenja već kod predigre ljubav završava.

Nakon pojavljivanja 'Američke pite', u kinima su viđena još tri nastavka, mada niti jedan od njih nije uspio ponoviti uspjeh originala. Većina glumaca danas ima zavidne filmske karijere, a fore iz filma ostale su i danas nezaboravne, poput Jimovog neugodnjaka s pitom ili Fincherove opsesije Stiflerovom majkom.

Komediju 'Američka pita' gledajte odmah na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba