Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
LEGENDARNI GERILAC

Benicio del Toro u ulozi ikone revolucije – filmove o Che Guevari gledajte na PLAY Premiumu!

Od Oscarom ovjenčanog redatelja Stevena Soderbergha ne propustite biografske filmove o Che Guevari sa sjajnim Beniciom del Torom u glavnoj ulozi

Image
Foto: PLAY Premium
RTL play/ 12.4.2021. u 1:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na PLAY Premiumu možete pogledati nagrađivane biografske filmove 'Che 1. dio: Argentinac' i 'Che 2. dio: Revolucionar'. Che Guevara, pravim imenom Ernesto Rafael Guevera potekao je iz argentinske građanske obitelj, a po zanimanju je bio doktor. Ipak, poznatiji je postao kao ikona kubanske revolucije. Prvi film vodi nas u 1956. godinu kada su se Che i grupa kubanskih egzilanata, predvođenih Fidelom Castrom, domogli kubanske obale s meksičke strane. U roku dvije godine mobilizirali su cijelu vojsku te zbacili proamerički orijentiranog diktatora Fulgencia Batistutu.

Image
Foto: PLAY Premium
Image
PLAY Premium

Radnja drugog filma je 10 godina kasnije kada se Che Guevera povlači iz kubanske vlade i potajno pokušava raširiti revoluciju u Boliviji. Nakon što stiže u La Paz kasne 1966., s grupicom kubanskih dobrovoljaca već iduće godine okuplja malu vojsku ne bi li srušio postojeću bolivijsku vladu. No Che će se morati suočiti s nedostatkom ljudi i namirnica, svojim lošim zdravljem te lokalnim stanovništvom koje ne dijeli njegove idealističke zanose.

Za ulogu Che Guevare Benicio del Toro dobio je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu (2008.) te nagradu Goya (2009.).

Redatelj filma Steven Soderbergh osvojio je brojne nagrade tijekom svoje karijere, uključujući Oscara za film 'Traffic' (2001.), a prije toga za istu je nagradu imao već dvije nominacije za filmove 'Erin Brokovich' (2000.) i 'Sex, Lies and Videotapes' (1989.).

Biografske filmove o slavnom revolucionaru gledajte na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLAY PREMIUM

'Bilo jednom u Americi': Kultni film s legendarnim Robertom De Nirom u glavnoj ulozi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba