VOYO

'Gospođica Potter': Inspirativan film o umjetnosti, ljubavi i prijateljstvu

Nadahnuto stvarnom pričom umjetnice...

PLAY
15.03.2022 14:15

Pod redateljskom palicom Chrisa Noonana nastao je biografski film 'Gospođica Potter' (Miss Potter, 2006) o engleskoj spisateljici za djecu Beatrix Potter , koju je utjelovila filmska zvijezda Renee Zellweger (Dnevnik Bridget Jones"). U odličnoj priči o umjetnosti, ljubavi, prijateljstvu i odupiranju konzervatizmu po mišljenju mnogih kritičara Rene Zellweger je stvorila svoju najbolju ulogu, a ta joj je donijela i nominaciju za Zlatni globus. Film je na festivalu Hartland proglašen najdirljivijim filmom 2007. godine.

Od malih nogu Beatrix je pokazivala umijeće u crtanju i smišljanju priča koje su ostala djeca upijala. Njezinim roditeljima nije bilo po volji što njihova tridesetogodišnja kći (Rene Zellweger) nije udana, nego se bavi crtanjem i pisanjem, misleći da je to posao doličniji muškarcu nego ženi. Suprotno običajima i očekivanjima, svoju prvu knjigu 'The Tale of Peter Rabbit' nudi izdavačima. Norman (Ewan McGregor) postaje njezin izdavač i već prvi dan knjiga se prodaje iznad svih očekivanja, a gospođica Potter postaje poznata u cijeloj zemlji. Odjednom, život postaje uzbudljiv, svim bogatim nadahnućima i književnom slavom, Beatrix se upušta i u ljubavnu priču života. Njezina ljubavna priča prolaziti će kroz bolne trenutke, ali će na kraju pokazati kako se uz odlučnost i snagu dolazi do neovisnosti i ljepote života.

Kako postići svoj cilj i učiniti život sretnijim, unatoč kontroverzama i manjku podrške, pokazat će vam dirljiva priča o 'Gospođici Potter' koju možete pogledati na PLAY Premiumu .