VOYO

'Kraljevna nevjesta': Kultna filmska bajka u kojoj će uživati cijela obitelj

Prava ljubav pobijeđuje sve!

PLAY
17.03.2022 14:00

Maštovit i duhovit scenarij 'Kraljevne nevjeste' (The Princess Bride, 1987.) napisao je William Golding prema vlastitom romanu, a redatelj je Rob Reiner , komičar koji se dokazao i kao svestrani glumac i kao filmski i televizijski redatelj (dvije nagrade Emmy za All in the Family') i kao producent (osnivač Castle Rock Productions).

'Kraljevna nevjesta' počinje scenom unuka (Fred Savage) koji igra videoigru. Njegov djed (Peter Falk) navrati da mu pročita priču o pravoj ljubavi. Neimpresioniran, unuk ipak pristaje dopustiti djedu da mu čita priču. Ovo je priča o mladoj ženi po imenu Buttercup (Robin Wright) koja živi na selu Florina sa svojim prijateljem po imenu Westley (Cary Elwes). Westley je ludo zaljubljen u Buttercup, a ona s vremenom postaje svjesna kako je i ona zaljubljena u njega. Prije nego se zaljubljeni par uspije vjenčati, Westley odlazi u inozemstvo zaraditi za život i vjenčanje. Na tom putu gusar Roberts napada njegov brod. Pretpostavlja se da su svi na brodu, uključujući Westleya, mrtvi jer Roberts nikada ne ostavlja preživjele. Pet godina kasnije Buttercup je prisilno zaručena za princa Humperdincka, prijestolonasljednika Florina. No prije vjenčanja otimaju je trojica odmetnika.

Ekranizacija legendarnog fantastičnog romana Williama Goldinga , četvrti je Reinerov film u kojem je pokazao svu širinu talenta. Topla i duhovita, zabavna i tečno ispričana bajka, namijenjena je cijeloj obitelji. Izvanredna glumačka ekipa na čelu s Carryjem Elwesom (Robin Hood: Men in Tights', The X-Files, Saw'), Robin Wright (Forrest Gump', House of Cards', Wonder Women') i Mandyjem Patinkinom (Criminal Minds, Homeland), uz učestvovanje Billyja Cristala i Andrea the Gianta , izvodi nezaboravnu filmsku uspješnicu.
Uz mnoštvo nominacija, kao i one za Oskar za najbolju originalnu glazbu , film jeosvojio nagradu za najbolju kostimografiju te najbolji fantastični film američke Akademije znanstvene fantastike, fantastičnih i horor filmova.

Film Kraljevna nevjesta' u kojoj će uživati cijela obitelj pogledajte na PLAY Premiumu .