VOYO

Ne propustite topao, neodoljiv i graciozno životan film 'Projekt Florida'

Duboko dirljiv i nostalgičan film redatelja Seana Bakera donijet će vam nezaboravan pogled na djetinjstvo

RTL play
19.04.2021 11:40

Radnja filma smještena je na autocesti te prati šestogodišnjakinju Moonee (Brooklynn Prince) i njezinu buntovnu majku Halley (Bria Vinaite) u razdoblju ljetnih vrućina. Njih dvije iz tjedan u tjedan žive u motelu Magični dvorac" kojim upravlja Bobby (Willem Dafoe). Bobby je lik krute vanjštine iza koje se skriva karakter pun ljubaznosti i suosjećanja. Unatoč problemima, Moonee se ne ustručava svakodnevno uživati u životu i upušta se u brojne avanture s pridošlicom Jancey, koja joj postaje najbolja prijateljica. Međutim, Moonee nije ni svjesna kroz što sve njezina majka prolazi kako bi uspjela skupiti sredstva kako bi njezina kći uživala u bezbrižnom djetinjstvu.

Film 'Projekt Florida' svoju je premijeru doživio na Filmskom festivalu u Cannesu 2017. godine, a pobrao je odlične kritike diljem svijeta od kojih su posebno hvaljeni Bakerova režija i Dafoeovo glumačko umijeće. Nacionalno udruženje filmskih kritičara i Američki filmski institut proglasili su ga jednim od deset najboljih filmova 2017. godine. Willem Dafoe, koji je utjelovio lik Bobbyja, bio je nominiran za Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca, kao i za nagradu BAFTA.

Posljednju scenu, koja se odvija u Walt Disney Worldu na Floridi, ekipa je snimila potajno, bez znanja nadležnih tijela zabavnog parka, koristeći svoj mobilni telefon. Zbog očuvanja tajnovitosti, snimanje je obavljeno uz prisutnost minimalnog broja filmske ekipe. Kraj filma Baker je želio ostaviti za otvoreno interpretiranje, a poručuje da se za sretan završetak potrebno spustiti na razinu djeteta jer ćemo jedino na taj način do njega doći.

Ovaj uzbudljiv film s brojim pohvalama i nagradama jednostavno morate pogledati, a dostupan je na PLAY Premiumu .