Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
FILMSKI HIT

'Noa': Spektakularna ekranizacija starozavjetne priče o čovjeku koji je spasio svijet!

Epski spektakl s vrhunskom glumačkom ekipom

Image
PLAY/ 15.4.2022. u 11:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američki epski biblijski dramski film ‘Noa’ (Noah, 2014.) u režiji oskarovca Darrena Aronofskog (‘Black Swan’) donosi nam ekranizaciju starozavjetne priče o Noi, čovjeku kojeg je Bog odabrao da spasi životinje od velikog potopa. ‘Noa’ je zadivljujuće filmsko djelo koje je okupilo veliku međunarodnu publiku, kako zbog spektakla u fantastičnom stilu, tako i zbog svježeg pogleda na temeljnu biblijsku priču. 

U svijetu poharanom ljudskim grijesima, Noa dobiva božansku misiju. Nakon što mu se u snu ukaže strašna poplava koja će uništiti sav život na Zemlji, dobiva uputu da izgradi arku kako bi spasio nevine životinje.

Film prikazuje kako su se grijesi Adama i Eve prenosili generacijama preko njihovih sinova Kaina i Abela. Jedan od Šetovih potomaka, Noa (Russell Crowe), vizijama shvati da se sprema opći potop i da je njegov zadatak izgraditi golemu arku kako bi spasio sve životinje od smrti. Noin drevni djed, Metuzalem (Anthony Hopkins), pomaže mu razumjeti njegove vizije te ga usmjerava u svakom naumu. Mora izgraditi arku dovoljno veliku da primi i svoju ženu Naameh (Jennifer Connelly), usvojenu kćer Ilu (Emma Watson), sinove Shema (Douglas Booth), Hama (Logan Lerman) i Japhetha (Leo Carroll), plus parove za uzgoj svake životinje. Međutim, vijest je doprla i do podlog Tubal-Kajina (Ray Winstone), koji okuplja vojsku kako bi preuzeo arku i pod svaku cijenu spasio vlastiti život. Noina obitelj ulazi u arku, osim Metuzalema koji ostaje u šumi, i  svjedoče Božjem gnjevu u obliku apokaliptične poplave.

Epski spektakl u kojem glavne uloge nose Russell Crowe (‘Gladiator’, ‘A Beautiful Mind’), Jennifer Connely  (‘Requiem for a Dream’, ‘A Beautiful Mind’), Emma Watson (‘Harry Potter’, ‘Beauty and the Beast’) i Anthony Hopkins (‘The Silence of the Lambs’) dobio je brojne pohvale za režiju i glumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Biblijsku priču ‘Noa’ gledajte odmah na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Blagdanska čarolija

Romantični, duhoviti i neodoljivi - stigli su novi božićni filmovi na PLAY Premium

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba