VOYO

'Oklada stoljeća' - intrigantna priča o najvećoj financijskoj krizi 21.stoljeća

Ekonomski kolaps kao sredstvo zabave i profita

RTL play
24.11.2021 14:00

Snimljen prema istinitoj priči i bestselleru Michaela Lewisa , film 'Oklada stoljeća' (The Big Short, 2015) govori o financijskoj krizi koja je pogodila gotovo cijeli svijet i ostavila zastrašujuće posljedice. Ovaj nevjerojatno dobar film, scenarista i redatelja Adama McKaya (Anchorman) pred publiku stavlja veliki moralni i politički izazov, a zasluženo je osvojio čak pet nominacija za nagradu Oscar. 'Oklada stoljeća' istovremeno će potvrditi vaš najdublji cinizam prema Wall Streetu i vratiti vam vjeru u Hollywood.

oklada stoljeća

Film prati nekoliko priča izuzetno vještih investitora koji su u razdoblju od 2007. do 2010. iskoristili situaciju stalnoga rasta cijena nekretnina i stvaranja velikoga broja hipoteka te su bogatstvo stekli nepopularnim, proračunatim klađenjem na financijski raspad.

Financijski analitičar Michael Burry (Christian Bale) shvati da je tržište nekretnina balon pred pucanjem. S tim saznanjem i preko milijardu dolara u svom investicijskom fondu odlazi u New York kako bi od vodećih banaka zatražio instrumente da se kladi protiv tržišta nekretnina. Njegovi postupci privuku pozornost bankara Jareda Vennetta (Ryan Gosling), stručnjaka za rizične fondove Marka Bauma (Steve Carell) i drugih pohlepnih oportunista. Oni se počinju bogatiti iskorištavajući nadolazeći ekonomski kolaps u Americi, ali pod koju cijenu?

oklada stoljeća

McKay je uspio okupiti genijalnu glumačku ekipu na čelu s Christianom Baleom , Steveom Carellom , Ryanom Goslingom i Bradom Pittom . Oskarovka Marisa Tomei (My Cousin Vinny) dobila je sporednu ulogu, a u filmu se pojavljuju i M argot Robbie i Selena Gomez u tzv. cameo ulozi.

Nagrađivanu dramu 'Oklada stoljeća' gledajte odmah na PLAY Premiumu .