VOYO

'Tuga i slava': Antonio Banderas i Penélope Cruz u još jednom vrhunskom ostvarenju Pedra Almodóvara

Melankolična priča o žudnji za prošlim vremenima i velikom ljubavi

RTL play
09.04.2021 00:00

Film 'Tuga i slava' donosi nam priču o ponovnim susretima iskusnog Salvadora Malla (Antonio Banderas), filmskog redatelja koji naglo stari i fizički propada. Neki od susreta događaju se licem u lice, a neki se odvijaju u njegovom sjećanju. Prisjeća se djetinjstva, svoje prve prave ljubavi i boli koja je uslijedila nakon prekida, njegovom pisanju kao terapiji zaborava te beskonačnoj praznini koja je odgovorna za njegovu nesposobnost daljnjeg bavljenja kreativnim radom.

'Tuga i slava' priča nam priču o stvaranju i strasti koja tom stvaralaštvu daje razum i nadu. U sjećanju na vlastitu prošlost, Salvador osjeća snažnu potrebu za istom, a u toj potrebi možda se krije i njegov spas.

Najpoznatiji španjolski redatelj novijeg vremena Pedro Almodóvar poznat je po svojim kolorističnim melodramatskim filmovima koji često sadržavaju seksualne teme. Almodóvar je napisao i režirao niz filmova u kojima su glumili Antonio Banderas i Penélope Cruz . S vrtoglavom farsom 'Žene na rubu živčanog sloma' (1988.), Almodóvar postaje svjetski poznat, a sam film dobiva nominaciju za Oscara u kategoriji stranog filma. Njegova reputacija dostiže vrhunac filmovima 'Sve o mojoj majci' iz 1999. godine (s kojim osvaja Oscara u kategoriji stranog filma i nagradu za najboljeg redatelja u Cannesu) i 'Pričaj s njom' iz 2002. godine, koji mu donosi Oscara u kategoriji najboljeg originalnog scenarija i nominaciju za najboljeg redatelja.

Za ulogu nesretnog redatelja, za koju mnogi misle da je Almodóvaru poslužila da projicira svoj život, Antonio Banderas osvojio je nagradu za najboljeg glumca na Filmskom festivalu u Cannesu (2019).

Izvrsnu španjolsku dramu 'Tuga i slava' pogledajte odmah na PLAY Premiumu .