VOYO

Genijalac koji je uspio hakirati NASA-u i promijeniti način na koji funcioniramo: Ovo je priča o Walteru...

Serija Škorpion" inspirirana je životom informatičara Waltera O'Briena, stručnjaka za računalnu sigurnost koji tvrdi da je hakirao NASA-in računalni sustav kad je imao 13 godina

RTL.hr
15.05.2023 16:00

Walter O'Brien , vizionarska sila iza tvrtke 'Scorpion Computer Services' i serije 'Škorpion' koju ekskluzivno možete pogledati na PLAYU , ostavio je neizbrisiv trag i na tehnologiju i na industriju zabave. Njegova briljantnost, neutaživa žeđ za znanjem i nepokolebljiva odlučnost da riješi složene probleme revolucionirali su način na koji doživljavamo tehnologiju i njezin bezgranični potencijal. Ovaj Irac hipnotizirao je publiku svojom genijalnošću, snalažljivošću i nepokolebljivom predanošću rješavanju zamršenih problema.

Još od ranog djetinjstva pokazivao je izvanrednu intelektualnu sposobnost. Kao tinejdžer, Walter je zaprepastio sve oko sebe kada je uspio hakirati NASA-ine računalne sustave, nesvjesno pripremajući pozornicu za svoju izvanrednu budućnost. Ovaj smioni čin, iako neovlašten, pokazao je njegove neusporedive vještine i označio početak njegovog putovanja u svijet kibernetičke sigurnosti. Prepoznavši potencijal njegovih talenata, Waltera je na suradnju pozvala sama Vlada, a i Središnje obavještajne agencije.

Motiviran željom da ostvari utjecaj, Walter O'Brien osnovao je Scorpion Computer Services 1988. Tvrtka se brzo etablirala kao globalni lider u pružanju inovativnih tehnoloških rješenja za niz izazova. S naglaskom na kibernetičku sigurnost, umjetnu inteligenciju i analizu podataka, Scorpion Computer Services postao je poznat po svojoj sposobnosti rješavanja složenih problema pružajući vrhunska rješenja koja su pomaknula granice onoga što se tada smatralo izvedivim.

Walter O'Brien

Utjecaj Waltera O'Briena daleko je veći od njegove uloge CEO-a i izvršnog producenta. Njegov žar za obrazovanjem i nepokolebljiva predanost dijeljenju znanja potaknuli su ga da postane motivacijski govornik u školama i na konferencijama diljem svijeta. Walter aktivno promiče STEM obrazovanje te daje stipendije tako motivirajući mlade umove da otkriju neograničene mogućnosti koje nudi tehnologija, istovremeno njegujući okruženje koje cijeni inovacije i intelektualnu znatiželju.

Walterovo izvanredno putovanje poslužilo je kao inspiracija za nadaleko hvaljenu televizijsku seriju, prikladno nazvanu "Škorpion". Kao izvršni producent serije, Walter je unio vlastita iskustva i perspektive, očaravajući publiku uzbudljivom fuzijom tehnologije, avanture i ljudske drame. Serija se vrti oko skupine briljantnih i neprilagođenih genijalaca, od kojih svaki posjeduje iznimne vještine, dok se suočavaju s izazovima s velikim ulozima i koriste svoj neusporedivi intelekt da spašavaju živote.

Serija nije samo zabavila, već je i potaknula žar prema područjima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike. Ističući važnost timskog rada, rješavanja problema i prihvaćanja različitosti, serija je ilustrirala kako spajanje talenta i stručnosti može dovesti do izvanrednih postignuća. Ovu genijalnu seriju možete pogledati na PLAYU .