Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
EPSKA PRIČA

‘Ljubav u doba kolere’, magična priča o vječnoj ljubavi

Epska priča smještena u očaravajući grad Cartageñu govori o čovjeku koji pedeset godina čeka svoju ljubav...

Image
Foto: PLAY Premium
PLAY/ 19.8.2022. u 13:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Američka romantična drama iz 2007., koju je režirao Mike Newell, ‘Ljubav u doba kolere’ (‘Love in the Time of Cholera’) temeljena je na istoimenom romanu iz 1985., pisca i nobelovca Gabriela Garcíje Márqueza. Donosi priču o ljubavnom trokutu između Fermine Daze (Giovanna Mezzogiorno) i njezina dva udvarača, Florentina Arize (Javier Bardem) i doktora Juvenala Urbina (Benjamin Bratt) koja se proteže kroz 50 godina, od 1880. do 1930.

Florentino Ariz, pjesnik i telegrafist doživljava ljubav svog života kad ugleda Ferminu Dazu kroz prozor vile njezinog oca. Serijom strastvenih pisama Florentino polako budi njezino srce, ali kad za to čuje njezin otac, razbjesni se i zaklinje da će ih razdvojiti zauvijek. Tijekom godina Fermina se uda za sofisticiranog aristokrata dr. Juvenala Urbina, koji je u grad Cartageñu donio red i medicinu pobijedivši ozbiljan napad kolere. Mnoge godine provode u Parizu, a kad se vrate u Cartageñu, ona je već skoro zaboravila prvu ljubav. Međutim, Florentino nije zaboravio nju.

To je prva ekranizacija Márquezovog romana u holivudskom studiju, a ne latinoameričkih ili talijanskih redatelja. Također je i prvi rad na engleskom jeziku brazilske glumice Fernande Montenegro, nominirane za Oscara, koja tumači Tránsita Arizu. Poznata pjevačica Shakira napisala je dvije originalne pjesme za film.

Prema intervjuu kolumbijskog časopisa Revista Semana, producent filma  Scott Steindorff pokazao je neobjavljenu, ali konačnu verziju filma Gabrielu Garcíji Márquezu u Meksiku, koji je na kraju projekcije navodno uzviknuo "Bravo!" s osmijehom na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prekrasnu epsku priču o vječnoj ljubavi, ‘Ljubav u doba kolere’ pogledajte samo na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kraj serije

Ne propustite veliko finale dramske serije 'Moja lijeva strana'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba