Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
EMMYJEM NAGRAĐENA SERIJA

Labirint međunarodnog kriminala, korumpiranih političara i nemilosrdnih obavještajnih agencija - ne propustite hit-seriju ‘McMafia’

Intenzivna i napeta BBC-jeva krimiserija snimana na brojnim lokacijama u Hrvatskoj

Image
Foto: PLAY Premium
PLAY/ 5.9.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanska kriminalistička serija u produkciji BBC-ja, ‘McMafia’ (2018.), visokobudžetno je ostvarenje čiju režiju potpisuje James Watkins, a glavnu ulogu nosi James Norton, poznat po serijama 'Dolina sreće', 'Grantchester' i 'Rat i mir'. Serija je nastala prema dokumentarnoj knjizi britanskog novinara Mishe Glennyja, koji je pratio mafiju i njen razvoj u digitalnoj eri.

Alex Godman (James Norton), kao sin Rusa kojeg je prognala ruska mafija, odrasta u Engleskoj. Trudi se živjeti poštenim životom izbjegavajući mutnu prošlost svojih roditelja i ne miješati se u poslove s mafijom gradeći svoj zakoniti posao i život s djevojkom Rebeccom (Juliet Rylance). No kad jedno ubojstvo navuče obiteljsku prošlost na njega, Alex se, osim s Rusima, mora suočiti i s drugim mutnim ljudima iz svijeta organiziranog kriminala, uključujući meksičke kartele droge, pakistanske dilere i balkanske švercere.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/dfae5000-2931-11ed-9044-a2d555b12b23/original

Radnja se odvija u desetak zemalja svijeta, a prva sezona snimana je na brojnim lokacijama u Hrvatskoj u dva navrata - u jesen 2016. te u proljeće i ljeto 2017. Snimalo se u Rijeci, Zagrebu, Splitu, Primoštenu, Opatiji, Jasenicama, Rovinju, Jastrebarskom, Lovranu, Obrovcu te na otoku Pagu, a Hrvatska je poslužila kao kulisa za čak 12 različitih zemalja. 

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/fec38500-2931-11ed-b719-6a22c4ae6918/original

“Izuzetno smo ponosni što je u Hrvatskoj bilo 14 tjedana snimanja, što čini više od 60% ukupnih snimajućih tjedana i dana te je hrvatska produkcija u tom razdoblju zaposlila preko 200 filmskih djelatnika i glumaca te 1000 statista. Kreativnost i profesionalnost hrvatskog dijela ekipe uvelike je pridonijela kvaliteti serije, a nekoliko njih bili su i šefovi sektora. Ljepote Hrvatske i raznolikost lokacija pridonijele su da u navedenom vremenu snimimo 12 različitih svjetskih lokacija” - izrekao je koproducent serije Igor A. Nola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/8131055e-290e-11ed-b18c-9e777c350dfe/original

Serija nam razjašnjava složene veze između perača novca u Dubaiju, kibernetičkih kriminalaca u Indiji, ruskih oligarha u Londonu i beduinskih krijumčara u pustinji Negev. Nešto što je počelo kao priča o preživljavanju i osveti prerasta u priču o borbi jednog čovjeka protiv iskušenja korupcije.

O kvaliteti serije govori i činjenica kako je 2019. godine ‘McMafia’ osvojila prestižnu nagradu Emmy za najbolju dramsku seriju izvan SAD-a.

Upravo se čita

Image
na otoku

Sramota hrvatskog turizma! Gost snimio konobaricu kako ulijeva vodu iz slavine u boce Jane...

Vrhunsku nagrađivanu britansku seriju ‘McMafia’ gledajte samo na PLAY Premiumu.

PLAY/ 5.9.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image

PLAY Premium - Budi moje sunce

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču