VOYO

NEĆETE POŽALITI! Pet razloga zbog kojih trebate pogledati vrhunsku seriju 'Besa'

Ako nemate planova za vikend, a veliki ste ljubitelj dobrih serija - u nastavku vam donosimo pet razloga zbog kojih trebate pogledati seriju 'Besa'

RTL.hr
13.11.2022 12:45

U nastavku vam donosimo pet razloga zbog kojih ovog vikenda trebate upaliti PLAY Premium i pogledati vrhunsku kriminalističku seriju 'Besa'!

NAPETA RADNJA SERIJE!

Prva sezona pratila je život Uroša Perića (Radivoje Bukvić), poslovnog čovjeka iz Beograda, koji, kako bi zaštitio svoju obitelj od krvne osvete, pristaje postati ubojica za albansku mafiju.
Druga sezona počinje tri godine kasnije u Estoniji, gdje su Uroš Peric (Radivoje Bukvić) i njegova obitelj u programu zaštite svjedoka nakon svjedočenja protiv narkobosa Dardana Beriše (Arben Bajraktaraj). Njegovo svjedočenje je Dardana poslalo u zatvor, a Petrit Koci (Miloš Timotijević) u međuvremenu se popeo na visoku poziciju u Interpolu. Dardanov sin Driton (Jon Raci) vraća se na Balkan s namjerom da preuzme obiteljski posao. Njegov glavni motiv je osveta, ubojstvo Uroša i njegove obitelji zbog smrti njegove sestre i izdaje njegovog oca. Bukti sukob između oca i sina jer Driton zanemaruje tradiciju i naređenja svog oca. On ruši tajnu zakletvu (besu) i organizira atentat na obitelj Peric u Estoniji.

RAĐENA PO NAJVIŠIM PRODUKCIJSKIM STANDARDIMA!

Serija je nastala u izvršnoj produkciji RTL-a i međunarodnoj koprodukciji Adrenalina i Red Planet Picturesa. U ovoj seriji koja je rađena po najvišim produkcijskim standardima, svoju ulogu dobilo je čak 200 glumaca s prostora bivše Jugoslavije, Albanije, Velike Britanije i Francuske. Serija je okupila međunarodnu i regionalnu ekipu autora i glumaca, predvođenu poznatim britanskim scenaristom Tonyjem Jordanom.

Besa S2 PP

VRHUNSKA GLUMAČKA POSTAVA

Glavne uloge podijelili su Radivoje Raša Bukvić, glumac sa zavidnom međunarodnom karijerom, poznat po ulogama u filmovima 'Umri muški 3' i '96 sati'', a koji u ovoj seriji igra Uroša - jednu od glavnih uloga i Arben Bajraktaraj, također poznat po ulozi u filmu '96 sati' te serijalu 'Harry Potter', a kojeg će gledatelji 'Bese' pratiti u ulozi Dardana. Inspektora Petrita Kocija utjelovio je iskusni srpski glumac Miloš Timotijević dok je njegovu kolegicu Divnu Dukić maestralno utjelovila Hana Selimović. U seriji se pojavljuju i glumci Marko Janjić, Milan Marić, Mima Karadžić, Hrvatica Lana Barić, ali i popularni srpski glazbenik Relja Popović.

ODLIČNE RECENZIJE

Ako ste ljubitelj filmova i serije – prije nego što se udobno smjestite u svoju fotelju, provjerit ćete radnju, komentare gledatelja, ali i ocjenu na izuzetno popularnoj stranici za filmski i televizijski sadržaj – IMDb. Serija ''Besa'' jedna je od najbolje ocijenjenih regionalnih serija s vrhunskom ocjenom od čak – 8.8!

ZGODNI MILAN MARIĆ!

Nećemo puno duljiti – za glumcem Milanom Marićem poludjele su žene diljem regije, dobio je titulu – fatalni, a u seriji 'Besa' gledamo ga u ulozi negativca Luke!

Ekskluzivno na PLAY Premiumu gledajte i novu sezonu regionalnog hita 'Besa'