VOYO

OD LOPOVA DO ŠEFOVA PODZEMLJA: Jedan od najboljih prikaza balkanskog krim miljea vraća se na male ekrane

Šok i Paša napreduju u kriminalnoj hijerarhiji, a ovoga puta imaju novi izvor prihoda - otmice bogataša i političkih neistomišljenika.

RTL.hr
10.07.2022 09:45

Istovremeno šokantna i posve životna i uvjerljiva, regionalna TV serija Klan" publiku je ostavila pod dojmom koji je za većinu gledatelja bio čudan miks zgražanja, nevjerice i čudnog osjećaka da si im neki od tih likova i događaja već poznati, ali iz stvarnog života. To je, vjerojatno, bio i cilj, jer je kreator serije i režiser odmah najavio da želi kirurški precizno, bez ikakvog romantiziranja, napraviti presjek krim miljea, organiziranog kriminala i beskrupuloznog stila života ljudi koji se pronađu u tom vrtlogu. U tome je i uspio, jer je, sudeći prema gledanosti, serija odmah izazvala ogroman interes publike, koji nije jenjavao sve do kraja prikazivanja prve sezone. Zato je većina s nestrpljenjem jedva dočekala početak druge sezone, koju prvu epizodu imamo priliku pratiti na Play Premiumu , samo 24 sata nakon regionalne premijere.

Podsjetimo, u prvoj smo sezoni pratili glavne protagoniste serije, partnere u zločinu Šoka i Pašu kako postepeno od sitnih kriminalaca postaju predvodnici novog klana koji žari i pali mračnim beogradskim podzemljem. U drugoj sezoni, Šok i Paša počinju širiti djelokrug svojih kriminalnih aktivnosti – u neutaživoj želji za još više lakog" novca i moći, počnu se baviti otmicama bogataša i pripadnika političke opozicije. U ovom novom, vrlo unosnom biznisu, Šok i Paša saveznike su pronašli u korumpiranim zaposlenicima policije i sigurnosnih službi, ali i u pojedinim članovima obitelji nesretnih žrtava.

Nova sezona hit serije Klan upoznaje nas i s nekoliko novih likova koji će unijeti dodatne komplikacije u mafijašku svakodnevicu, a pomalo neočekivano, ekipi će se pridružiti i zanimljivo pojačanje u redovima.

Foto-22 (3).jpg

U glavnim ulogama su Aleksandar Dimitrijević i Nedim Nezirović koji tumače glavne negativce u seriji Šoka i Pašu. Iako je obojici TV serija Klan" bio prvo ozbiljnije glumačko iskustvo. No, obojica su sjajno iznijeli svoje uloge i udahnuli likovima energiju i karakter u onoj mjeri da na trenutke zaboravite da je sve to samo serija". Uz Dimitrijevića i Nezirovića, u seriji se pojavljuju i neki veterani kao što je primjerice Feđa Štukan u ulozi Bubona, krim mentora Šoka i Paše te Mladena Sovilja u ulozi Taleta, kojeg smo ranije gledali u hit serijama Južni vetar" i Ubice mog oca".

Od ostalih glumaca, tu su još Vladimir Kovačević, Ivan Zarić. Nenad J. Popović, Nikola Vujović, Anđela Popović i drugi. Od poznatih lica u drugoj sezoni, tu je i glumica Gorica Popović, koja tumači lik Bosiljke, majke pripadnika klana. Upravo je kroz lik Bosiljke kreator serije pokušao dočarati što se to točno treba dogoditi u obitelji tijekom odrastanja da se mladi čovjek odluči za život s one strane zakona.

Da ne bi bilo zabune, TV serija Klan nije jedna od onih TV serija u kojoj kreatori žele prikazati drugu stranu priče, nastojeći kod gledatelja izazvati simpatiju i razumijevanje za likove koji su svoj životni poziv pronašli u kriminalu, preprodaji droge te okrutnim i surovim razračunavanjem s protivnicima. Ti kriminalci nisu, kao što se to nastoji prikazati u nekim TV programima, nekakvi heroji užarenog asfalta, neki crni biseri. To su tupave bitange, koje su u svojim poslovnim aranžmanima ekstremno brutalne. To je slika koju sam htio prenijeti", objasnio je za srpske medije režiser serije Slobodan Skerlić, koji je publici najpoznatiji kao redatelj legendarnog srpskog filma Do koske".

Prve dvije epizode druge sezone serije Klan" već sada možete pogledati na Play Premiumu , na kojem će svaki tjedan, nedjeljom i ponedjeljkom, biti dostupne dvije nove epizode.