Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Svaki dan nova epizoda

‘Otok s Bearom Gryllsom’: Ultimativni, sirovi i uzbudljivi eksperiment preživljavanja u divljini pacifičkog otoka

Što se događa kada čovjeku oduzmete sve pogodnosti modernog života?

Image
Foto: PLAY
PLAY/ 6.10.2022. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U ultimativnom eksperimentu preživljavanja ‘Otok s Bearom Gryllsom’ (‘The Island with Bear Grylls’) utvrdit će se je li moderni čovjek dovoljno otporan i snalažljiv da preživi u divljini. Na udaljenom i nenaseljenom otoku u Tihom oceanu kandidati koji su naučeni živjeti u pogodnostima 21. stoljeća bit će ostavljeni na milost i nemilost divljine. Odabrani kandidati stižu brodom samo s odjećom u kojoj su došli, opremom za snimanje, osnovnim medicinskim potrepštinama, dovoljno vode za 24 sata, nekoliko jednostavnih alata i treningom preživljavanja od strane Beara i njegovog tima.

U prvoj sezoni legendarni avanturist i instruktor za preživljavanje Bear Grylls odvodi trinaestoricu Britanaca na izlet prepun avantura u trajanju od mjesec dana. Njihovi prioriteti su pronaći svježi izvor vode i hranu. Prema Gryllsu, muškost je u krizi i zanima ga mogu li muškarci preživjeti nakon što su lišeni luksuza života 21. stoljeća. Emisija je stoga i društveni eksperiment kojim se želi vidjeti može li čovjek povratiti svoje iskonske instinkte .

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/af06c8e2-43c6-11ed-853b-ba8733355a96/original

Nakon pritužbi na odsutnost žena u prvoj sezoni, druga sezona pokušava otkriti imaju li Britanke - kao i muškarci - potrebne vještine za preživljavanje kada su gurnute do granica ljudske izdržljivosti. Čak 14 Britanki ostavljeno je na udaljenom pustom otoku u Tihom oceanu, a istovremeno 14 Britanaca naseljava drugi, zaseban otok. Njihov avanturistički izlet produžen je na čak šest tjedana.

U trećoj sezoni dvije grupe od osam muškaraca i osam žena ostavljene su na suprotnim krajevima istog otoka, pri čemu nijedna grupa ne zna za postojanje druge. U četvrtoj sezoni sudjeluju dvije grupe različitih dobnih skupina, jednu čini starija ekipa, a drugu mlađa. U petoj sezoni grupe su podijeljene po prihodima, na bogate i siromašne, a sudjeluju i muškarci i žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/87999e4c-43c6-11ed-af1b-ba8733355a96/original

Šesta sezona, preimenovana u ‘Otok s blagom s Bearom Gryllsom’,  prva je koja uključuje novčane nagrade koje se bacaju iz zraka na otok kako bi ih sudionici pronašli.  Kandidati ne samo da moraju preživjeti sile prirode, već će biti gurnuti do svojih krajnjih granica u  potrazi za blagom.

Ovaj ultimativni eksperiment preživljavanja, koji za cilj ima utvrditi je li moderan čovjek dovoljno otporan i snalažljiv da preživi u divljini, dobitnik je cijenjene BAFTA nagrade za najbolji reality 2015. godine

Upravo se čita

Image
ZANIMLJIV NAZIV

Paulinino glavno jelo je njemačko, a vole ga i brojni Hrvati: 'Ovo je vjerojatno najkraći recept na svijetu'

2016. godine nastao je spin-off emisije pod nazivom ‘Otok slavnih s Bearom Gryllsom’, kao dio dobrotvorne kampanje za Stand Up to Cancer UK. U igri preživljavanja sudjelovali su komičarka Josie Long, pjevač i glumac Aston Merrygold, bivši ragbijaš i model Thom Evans, pjevačica Melody Thornton i još mnoge druge slavne ličnosti.

Nove epizode uzbudljive dokumentarne emisije ‘Otok s Bearom Gryllsom’ pratite svakog dana samo na PLAY Premiumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVAKI DAN NOVA EPIZODA

Prošlost ih je zbližila, no je li im budućnost zajednička? Upoznajte likove turske dramske serije 'Moja lijeva strana'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba