Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GLEDAJTE NA PLAY PREMIUM

Princeza Diana navučena na prevaru! Jedan intervju gotovo je uništio kraljevsku obitelj, a nakon toga više ništa nije bilo isto

Povijest piše razne priče, a jedna od njih je i ona princeze Diane. Sve o tome gledajte u dokumentarnoj seriji 'Otkrivanje kraljevskih tajni' na Play Premiumu

Image
Foto: www.profimedia.hr
RTL.hr/ 10.12.2022. u 21:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dugo je čekala priliku da iskaže svoju stranu priče – da je neshvaćena, većinom usamljena i nesretna mlada žena koja je zarobljena u braku s budućim kraljem. Pokojna princeza Diana nakon tog intervjua promijenila je baš sve, odnose s kraljevskom obitelji, pogled javnosti u podosta zatvorenu i konzervativnu sredinu, ali je i svom tadašnjem suprugu omogućila da se nakon toga rastanu i da on u javnosti počne legitimizirati svoju dugogodišnju vezu s Camillom Parker Bowls. Intervju je bio bombastičan, onaj koji baš nitko nije očekivao, a najveći udarac dogodio se kraljevskoj obitelji zbog činjenice da je emitiran na BBC-u, televiziji na kojoj su godinama imali kontrolu. No, problem je bio u tome što je Diana pristala na intervju na prevaru. Evo kako ide priča o jednoj od najvećih medijskih manipulacija.

Trebalo je proći 26 godina da se otkrije način na koji je BBC-jev istraživački novinar Martin Bashir nagovorio Dianu da pristane stati ispred kamere, i to u svom domu, Kensingtonskoj palači. Izvještaj umirovljenog suca Johna Dysona objavljen je prošle godine i otkrio je da je Bashir naručio lažne bankovne izvode koji su lažno sugerirali da su neke od najbližih pomoćnika Lady Di plaćale sigurnosne službe kako bi je nadzirali.

Bashir ih je tada pokazao Dianinom bratu Charlesu Spenceru u uspješnoj namjeri da ga uvjeri da mu dogovori sastanak s Dianom i zadobije njezino povjerenje. "Nikada nisam htio nauditi Diani ni na koji način i ne vjerujem da jesmo", ispričao se prošle godine Bashir, ali prinčevi nisu prihvatili smatrajući da je to još jedna njegova manipulacija. Diana je otada u javnosti okarakterizirana kao žrtva. I to zbog nekoliko izjava. Prvenstveno jer je priznala kako se godinama borila s postporođajnom depresijom i bulimijom te kako dvor za to nije imao razumijevanja, a bacila je i sumnju na to hoće li današnji kralj Charles III. ikada biti dobar kralj. "Nisam sigurna, to bi znatno suzilo njegove interese", rekla je tada Diana i izazvala krizu u kraljevskoj obitelji. Poznata je i njezina izjava da ih je u braku uvijek bilo troje, misleći na Camillu, ali i to da je ona prije svega "kraljica ljudskih srca". Podrobnije objašnjenje intervjua i ostalih pikanterija oko kraljevske obitelji saznajte u dokumentarnoj seriji 'Otkrivanje kraljevskih tajni' na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VIKEND OPUŠTANJE

Ovaj vikend samo na RTL-u: Fenomenalni akcijski filmovi 'John Wick 3', 'Nezaustavljivi' i 'Iznenadna smrt'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba