Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BUNAR NA PLAY PREMIUM

Profesor se vraća u rodno selu i sve oko njega postaje čudno! Ocjena serije - izvrsna, a opet je iz regionalne 'tvornice'

Doza mistike, nadrealni elementi i uzbudljiva radnja, ono je zbog čega nikako ne smijete propustiti novu regionalnu hit seriju - Bunar

Image
RTL.hr/ 19.1.2023. u 13:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Na plakatu ispod natpisa serije 'Bunar' stoji rečenica 'u svakom od nas postoji još jedan koga ne poznajemo'. To nije savjest, to je suprotno od nje. Ova moja fikcija je krenula od pretpostavke što bi se čovjeku dogodilo kada bi sreo i upoznao tog čovjeka u nama za koga ne želimo da znamo, koga se stidimo. Ali, dovodite me u opasnost da objašnjavam što sam htio reći. To nije dobra pozicija. Jer ako je potrebno objašnjenje, odnosno ako se serija ne brani i ne objasni sama, odbraniti je ovako naknadno neću sigurno", rekao je glavni glumac i pisac scenarija Igor Đorđević prošle godine za Novosti. Nakon serije 'Koreni', postao je miljenik domaćih redatelja, a prije nekoliko godina dobio je priliku da u tu 'vruću' stolicu sjedne i sam. I to ne samo kao režiser, već i kao scenarist i glavni glumac. Sve se to saželo u jednoj seriji regionalne produkcije, u Bunaru, koju ekskluzivno možete pogledati na PLAY Premium. Kako je i sam rekao, strah da serija ne bude mainstream, već 'rubna', nije se ostvarila. Bojazan je tu bila zbog činjenice jer se bavi temama koje nisu svojestvene svakodnevnoj produkciji. U prijevodu, gledamo tragikomičnost postojanja glavnog junaka Radomira koji zbog jednog saznanja mijenja život u potpunosti.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ae0ef24e-97e9-11ed-a9d8-b23eade2e82a/original

Izvor: Bunar

'Bunar' je mjesto gdje se čuva voda, a voda znači život. Bunar je drama egzistencijalizma. Potraga za smislom. Za odgovorom zašto zapravo postojimo na ovom svjetu. Glavni junak, profesor filozofije, Radomir Pavlović (Igor Đorđević) traži upravo to, smisao. On je na vrhuncu svoje moći kada krene na taj put, dovoljno mlad, a opet nedovoljno star da razumije sve što će ga na tom putu snaći. Otuđen od svega, čak i iz svoje Šumadije iz koje potiče i gde je centralno mjesto radnje ili bar tako misli. Radomir ima 45 godina i ima osjećaj da se nalazi - nigdje. Sve je i ništa nije. Na početku ga vidimo kao omiljenog u medijima, pisca kultne knjige, ali jedan događaj mijenja sve i sve se to ruši preko noći. Zbog saznanja koje mu je obznanila obitelj tijekom ručka, mijenja ploču i vraća se u rodno selo gdje mu se događaju čudne stvari, kako njemu tako i svima oko njega... Što je realnost, a što Radomirove halucinacije? Ovo će pitanje biti postavljeno i u njegovoj glavi, kao i u glavama mještana i policije. Serija u 11 epizoda ima nevjerojatne obrate, a publika se ne može odvojiti od njih.

Uz Igora Đorđevića, u seriji glume i druga velika regionalna imena - Nataša Ninković, Zoran Cvijanović, Ljubomir Bandović, Boris Milivojević, Vesna Trivalić, Nikola Pejaković, Nenad Okanović, Denis Murić, Miodrag Dragičević, Marko Janketić, Milica Gojković, Tatjana Kecman, Dejan Tončić, Miša Obradović, Nenad Jezdić, Bogdan Diklić, Petar Zekavica, Igor Borojević, Vasilije Turčinović i mnogi drugi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NOVA SERIJA

'Pevačica': Napeta regionalna serija o okrutnoj borbi za slavu i uspjeh!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba