VOYO

Romantične komedije, trileri, drame i akcije - odaberite film po svom ukusu i opustite se uz vrhunske...

Preporuke za filmski vikend na PLAY Premiumu

PLAY
23.09.2022 11:11

Zelena knjiga: Vodič za život

zelena knjiga

Kada 1962. godine Tony Lip (Viggo Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla, koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dona Shirleya (Mahershala Ali), svjetski poznatog tamnoputog pijanista, njih dvojica moraju se koristiti Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug" kako bi ih uputila na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.
Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen (Ruska obećanja' Kapetan Fantastični') i dobitnik Oscara Mahershala Ali (Moonlight') nositelji su radnje u filmu ' Zelena knjiga: Vodič za život '. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly (Glup i gluplji', Svi su ludi za Mary') donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Kraljevne u provodu

kraljevne u provodu

Šarmantna romantična komedija ' Kraljevne u provodu ' ( A Royal Night Out, 2015.) inspirirana je istinitim događajima. Mlade britanske princeze Elizabeth i Margaret odlaze u provod kako bi proslavile pobjedu u Drugom svjetskom ratu 1945. Bit će to noć puna uzbuđenja, opasnosti i prvih romansi.

Nađi posao

nađi posao

Nađi posao ' ('Get a Job', 2016.) američka je komedija koju je režirao Dylan Kidd. Donosi simpatičnu priču o skupini prijatelja koji su završili fakultet i njihovim naporima da si osiguraju posao.
Život nakon završetka fakulteta ne ide baš po planu za Willa (Miles Teller) i Jillian (Anna Kendrick) koji su se našli na vrlo bizarnim poslovima. Ali uz pomoć obitelji, prijatelja i kolega, ubrzo saznaju da su najvažnije avanture u životu upravo one koje najmanje očekujemo.

Bradov status

bradov status

Američka komedija-drama, Bradov status ' (Brad's Status', 2017.), donosi priču o krizi samopouzdanja usprkos lagodnom životu.
Brad (Ben Stiller) ima zadovoljavajuću karijeru i ugodan život u prigradskom Sacramentu gdje živi sa svojom dobrodušnom ženom Melanie (Jenna Fischer) i glazbeno nadarenim sinom Troyem (Austin Abrams), ali to nije baš ono što je zamišljao tijekom svojih studentskih dana slave. Dok vodi Troya po Bostonu gdje je išao na fakultet, Brad si ne može pomoći a da ne uspoređuje vlastiti život sa životima svoja četiri najbolja prijatelja s koledža: holivudskom facom, osnivačem hedge-fonda, tehnološkim poduzetnikom i političkim stručnjakom i autorom bestselera. Zamišljajući njihove bogate, glamurozne živote, on se pita je li ovo sve čemu je dorastao. No kad ga okolnosti prisile da se ponovno poveže sa svojim bivšim prijateljima, Brad počne sumnjati u to je li doista propao ili je, barem na neki način, najuspješniji od svih.

Nestala

nestala

Briljantan i napeti psihološki triler ' Nestala ' (Gone Girl', 2014.) jedan je od onih filmova koji, kada ga prvi put gledate, ima neočekivani obrat koji će vas istovremeno šokirati i oduševiti. Uvrnuti i senzacionalni bestseller 'Nestala', nagrađivane autorice Gillian Flynn, vješto je prenesen na filmsko platno u režiji genijalnog Davida Finchera. Misteriozni triler s Benom Affleckom i Rosamund Pike u glavnim ulogama, odrađen je savršeno i odglumljen maestralno.
Savršen mladi bračni par, Nick (Ben Affleck) i Amy (Rosamund Pike), mirno živi u provincijskom gradiću nakon preseljenja iz New Yorka. Na njihovu petu godišnjicu braka Nick se vraća kući i otkriva da je Amy nestala. Amy je uspješna spisateljica dječjih knjiga te se za njezin nestanak odmah zainteresiraju mediji. Forenzičkom analizom kuće otkrivene su očišćene mrlje krvi, što ukazuje na vjerojatno ubojstvo. Detektivka Boney otkriva dokaze o financijskim problemima, svađama i Amynoj nedavnoj spremnosti da kupi oružje. Medicinski izvještaji pokazuju da je Amy trudna, što Nick poriče da je znao. Pronađen je i Amyn dnevnik, a otkriva se i Nickova afera. Dok se novi dokazi neprestano pojavljuju, Nick postaje glavni osumnjičenik u istrazi.

Koji je tvoj broj?

koji je tvoj broj?

Romantična komedija, Koji je tvoj broj ' (What's Your Number?', 2011.) redatelja Mark Myloda, donosi simpatičnu priču o usamljenoj mladoj ženi koja kreće u potragu za savršenim muškarcem.
Ally Darling (Anna Faris) kreće u potragu za svojim najboljim bivšim nakon što je u jednom časopisu pročitala da su osobe koje su imale više od 20 veza propustile šansu za pravu ljubav. Zgodni novi susjed Colin (Chris Evans) pomaže joj pronaći bivše momke, a Ally njemu pomaže izbjegavati bivše cure. Ally je jedinstvena moderna heroina. Ona je pametna, zgodna, zabavna i romantična mlada žena koja pokušava shvatiti svoj život i svoje odnose s muškarcima. Iako članak u časopisu potakne potragu za najboljim bivšim dečkom, jasno je da je potaknuo i nešto važnije. Ally je u godinama kada shvaća da joj ni partner ni posao ni život nisu onakvi kakve je priželjkivala. Našla se na životnoj prekretnici pitajući se je li možda u proteklom desetljeću propustila nešto ili nekoga važnog.

Prekinuta veza

prekinuta veza

Prateći nekoliko isprepletenih priča koje povezuju posljedice suvremene tehnologije, Prekinuta veza ' (Disconnect', 2012.) je gorko-slatka alegorija o tome kako nedostaci u komunikaciji uništavaju naše veze. Istražuje posljedice moderne tehnologije te kako ona utječe i određuje naše svakodnevne odnose.
Prezaposleni odvjetnik, svoje vrijeme provodi na mobitelu, i ne nalazi vrijeme za komunikaciju sa svojom obitelji. Otuđen par koristi internet kao način bijega iz svog beživotnog braka. Bivši policajac i udovac pokušava odgojiti svog sina, koji preko interneta maltretira svoje kolege iz razreda. Ambiciozna novinarka pokušava sagraditi karijeru na priči o tinejdžeru koji nastupa na video web stranici za odrasle. Oni su stranci, susjedi i kolege, a njihove priče susreću se u ovom intrigantnom dramatičnom trileru o običnim ljudima u očajničkoj potrebi za ljudskom povezanošću.

Daredevil

Daredevil

Jedan od najpopularnijih Marvelovih stripovskih junaka po prvi puta je oživio na filmskom platnu u ovom znanstveno-fantastičnom akcijskom trileru pod nazivom Daredevil '.
Dok je odvjetnik Matthew Murdock (Ben Affleck) još bio dječak, ubijen mu je otac. Kada je odrastao, Murdock je posvetio život privođenju kriminalaca pred lice pravde. Nakon što ga udari kamion koji je prevozio opasni otpad, Murdock oslijepi, no nesreća, točnije radioaktivni teret koji je prevozio kamion, podari mu "radarske" osjete, koji mu omoguće da postane Daredevil, borac protiv kriminala i onih zločinaca koji nekako uspiju izmaći ruci pravde. Daredevilov zakleti neprijatelj je Kingpin (Michael Clarke Duncan), koji ga želi maknuti sa svoga puta pa zapošljava Bullseyea (Colin Farrell), super-atentatora. Daredevil upoznaje Elektru Natchios (Jennifer Garner), koja je također na Kingpinovoj listi za odstrjel.

Ubojito sestrinstvo

ubojito sestrinstvo

Odličan kriminalistički triler Ubojito sestrinstvo ' (Sinister Sorority', 2021.), donosi priču o sestrinstvu, prijateljstvu, mračnim tajnama i opsesijama sa šokantnim obratima.
Jana (Maddison Bullock), ambiciozna studentica uzbuđena je što su primili novu djevojku u sestrinstvo fakulteta. Djevojke se brzo sprijatelje, no Baileena (Briana Femia) tajnovitost i čudne stvari koje se počinju događati natjeraju Janu da istraži svoju novu prijateljicu. Mračne tajne koje će otkriti mogle bi biti pogubne za cijelo sestrinstvo. Baileeina privrženost Jani prerasta u pravu opsesiju jer se neprestano pojavljuje gdje god je Jana. Dok se Jana pokušava distancirati od Bailee, počinju se događati čudne stvari. Iznenada su njezino prijateljstvo, veza s dečkom i akademska budućnost u velikoj opasnosti.

Žena u crnom

žena u crnom

Nakon što je oduševio publiku i kritiku horor filmom Eden Lake', James Watkins ponovo sjeda u redateljsku stolicu i donosi adaptaciju istoimenog romana spisateljice Susan Hill te tako nastaje horor Žena u crnom ' (The Woman in Black', 2012.) o zastrašujućim tajnama.
Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) je odvjetnik kojem je umrla žena a njegova mu tuga stavlja posao u drugi plan. Uskoro će se uputiti u osamljeno selo ne bi li tamo riješio poslove pokojnog klijenta. Ubrzo otkriva da selo skriva smrtonosnu tajnu. Po dolasku postane mu jasno da mještani kriju neobičnu tajnu te doznaje da je kuća koja je pripadala pokojniku ukleta i da ju opsjeda duh žene koja je naumila pronaći nekoga ili nešto što je izgubila. Nitko nije siguran pred njezinom osvetom. Nitko, čak ni djeca, nisu sigurni pred njezinim osvetničkim pohodom.

Pronađite uzbudljive naslove filmova u digitalnoj videoteci PLAY Premiuma i odaberite sadržaj po svom ukusu.