VOYO

Ekskluzivno na PLAY Premiumu – vrhunska regionalna serija Porodica' donosi priču o padu obitelji Milošević

Početak kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe.

PLAY
17.05.2022 10:27

Srpska miniserija Porodica' (2021.) donosi nam priču o posljednjih 48 sati zajedničkog života obitelji bivšeg srpskog i jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića, na slobodi. Scenarij i režiju potpisuje Bojan Vuletić , a serija je uzdrmala regiju, ne toliko zbog političke pozadine, koliko zbog najave tužbi članova obitelji i rasprave o tome je li prijelomna situacija prikazana vjerodostojno.

Porodica' je dramatična interpretacija stvarnih događaja, utemeljena na dosad poznatim činjenicama, autentičnim snimkama, javno dostupnim informacijama i svjedočenjima prisutnih. Neki likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavki, kreativne obrade i umjetničke slobode.

Porodica

"Ova serija nadilazi politiku i bavi se ljudskim sudbinama četveročlane obitelji, koja nikada nije vjerovala da se njoj tako nešto može dogoditi... Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ta obitelj doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih, nego i cijele zemlje i naroda", izjavio je scenarist i redatelj Bojan Vuletić povodom emitiranja serije.

Velika uloga Slobodana Miloševića pripala je proslavljenom glumcu Borisu Isakoviću , dok je za ulogu njegove supruge, Mirjane Marković, odabrana poznata srpska kazališna, televizijska i filmska glumica Mirjana Karanović . Njihovu kćer, Mariju Milošević, utjelovljuje Tijana Marković, dok se u drugim ulogama pojavljuju Uliks Fejmiu kao Zoran Đinđić, Svetozar Cvetković kao Vojislav Koštunica, Milan Marić kao Čedomir Jovanović.

Porodica

Serija je briljirala na dodijeli nagrada na Sarajevo Film Festivalu 2021. godine. Osvojila je nagradu Srce Sarajeva u kategoriji najbolje dramske serije, najboljeg redatelja serije, Bojana Vuletića i kategoriji najboljeg glumca u glavnoj ulozi, Borisa Isakovića. O uspješnosti serije govori i informacija da je otkupljena za prikazivanje u Sjevernoj Americi, na kanalu MHz Choicea.

Intrigantne epizode vrhunske regionalne serije Porodica' gledajte odmah na PLAY Premiumu .