Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Britanska krimiserija

James Norton i Robson Green u sjajnoj detektivskoj drami 'Grantchester'

Dvije potpune karakterne suprotnosti stvaraju odlično partnerstvo u rješavanju brutalnih zločina.

Image
Foto: PLAY Premium
PLAY/ 17.3.2022. u 12:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanska detektivska serija ‘Grantchester’ (2014.) temeljena je na ‘The Grantchester Mysteries’ iz 2012. godine, zbirkama kratkih priča koje je napisao James Runcie. Radnja se odvija u istoimenom selu Grantchester, u Cambridgeshireu 1950-ih.

Image
Foto: PLAY Premium
Image
PLAY Premium

Policijski inspektor Geordie Keating  (Robson Green) metodički pristupa policijskom radu i nadopunjuje intuitivne tehnike lokalnog vikara Sidneya Chambersa (James Norton). Njih dvojica stvaraju partnerstvo, ponekad donose različite uvide u zločine, ali ih zajedno  razotkrivaju pritom gradeći prijateljstvo. Seoski život u Grantchesteru pokazao se mnogo življim nego što bi to mogao sugerirati njegov pospani izgled, s intrigama i tračevima koji se kovitlaju u pozadini Geordienih istraga. Sidney vodi miran život sve do trenutka kada je suočen s ubojstvom. Zbog višegodišnjeg iskustva s ljudskom psihom i analizom počinjenih djela, sve je jasnije da bi upravo on mogao riješiti komplicirani slučaj. No, Sidneya ne brine samo zločin, s druge strane tu je lijepa Amanda (Morven Christie) u koju je ludo zaljubljen, ali kod koje svoju priliku gubi onog trenutka kada postaje svećenik.

Image
Foto: PLAY Premium
Image
PLAY Premium

Unatoč suprotnostima između dvaju glavnih likova, Geordie kao oštri lokalni inspektor i Sidney kao emocionalni i nježni svećenik, partnerski rade na otkrivanju opakog lanca događaja koji su doveli do svakog ubojstva.

Image
Foto: PLAY Premium
Image
PLAY Premium

James Norton poznat je po ulogama u televizijskim serijama ‘McMafia’, ‘Happy Valley’ i ‘War & Peace’. Nominiran je za televizijsku nagradu Britanske akademije za najboljeg sporednog glumca 2015. godine za  ulogu bivšeg osuđenika Tommyja Leeja Roycea u ‘Happy Valleyju’. 2019. godine dobiva ulogu u filmskoj adaptaciji  istoimenog romana ‘Male žene’. Od poznatijih serija, Robson Green svoju glumačku karijeru ostvaruje u dramskim serijama ‘Casualty’ i ‘Soldier Soldier’ te kriminalističkoj seriji ‘Wire in the Blood’.

Opuštajuću seriju sa zanimljivim obratima, tajnovitim istragama i zapletima pogledajte na PLAY Premiumu.     

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
PLAY PREMIUM

Upoznajte 'Gospodina pogrešnog' i ostale simpatične likove nove turske serije

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba