VOYO

Serije iz Turske pokorile svijet: Koja je vama najdraža? /1. DIO/

Nemoguće ljubavne priče, šokantne obiteljske drame, unutarnje emotivne borbe, nakon prve epizode odmah s nestrpljenjem tražimo još...

RTL play
01.04.2021 00:00

U svijetu u kojem dominira američka televizijska produkcija malo tko je mogao predvidjeti eksploziju popularnosti turskih dramskih serija. Pa ipak, posljednjih desetak godina turske serije postale su neizostavan dio TV programa televizijskih kuća diljem svijeta, a prati ih i mlado i staro. Ove serije imaju svoje milijunsko gledateljstvo, ne samo u našoj regiji, nego i na Bliskom istoku, Rusiji, Kini, Sjevernoj Africi, a osvojile su i Južnu Ameriku, kolijevku telenovela. U Turskoj pak kažu kako ovdje nije riječ o sapunicama, oni svoje serije nazivaju dizi i kažu da je riječ o potpuno novom žanru.

Neprežaljena ljubav ili želja za osvetom – što će pobijediti?

Image 4836788 (auto)

Odnedavno gledatelji u Hrvatskoj mogu pratiti i novu tursku dramsku serijuIffet, intenzivnu priču o ljubavi, obiteljskim odnosima i osveti koja je svojom burnom i kontroverznom dinamikom milijune prikovala uz mali ekran. U seriji pratimo mladu i zaljubljenu djevojkuIffet, koja se želi udati za svojeg mladića Cemila. No Cemil je rastrgan, nezadovoljan trenutnim životom na rubu siromaštva i poslom taksista pa mu brak nije na listi prioriteta. Na vjenčanju prijateljice, Camil pod utjecajem alkohola napadne Iffet i siluje ju. Povrijeđena i bijesna,Iffetprekida vezu, no i dalje čezne za mladićem koji joj je zarobio srce. Camil želi da muIffetoprosti i nudi joj brak, na štoIffetpristaje. Uskoro saznaje da je trudna i želi što prije uploviti u bračnu luku s Camilom i zasnovati dom. No pod pritiskom financijskih problema, Camil joj okreće leđa i ženi Betul, kćer svojeg bivšeg šefa, imućnog vlasnika taksi-postaje.

Iffetje potpuno slomljena, razočarana i osramoćena, nalazi se u bezizlaznoj situaciji. Spašava je njezin šef, bogati poduzetnik Ali nudeći nesretnoj djevojci brak, što ona i prihvaća. Međutim, kroz niz šokantnih događaja, uviđamo da niIffetni Cemil ne mogu ostaviti prošlost za sobom. Cemila progoni krivnja i želi da mu seIffetvrati, aIffetje rastrgana između dubokih osjećaja koje gaji prema njemu i želje za osvetom.

Požrtvovna ljubav majke za svoju djecu

Žena

Gledatelje u Hrvatskoj osvojila je i potresna dramska serijaŽena, priča o Bahar Çemeli, požrtvovnoj majci dvoje djece koju su nakon gubitka voljenog supruga zadesile teške životne nedaće. No sve se mijenja kada se u njezin život vraća majka Hatidže, žena koja ju je napustila dok je Bahar bila djevojčica i koja je stvorila novu obitelj. Hatidže želi pomoći kćeri u nevolji, no odnosi se kompliciraju jer njezina druga kći, Baharina polusestra Širin, ne podnosi Bahar i čini sve što može da joj napakosti.

Prvu sezonu serijeŽenau Turskoj su pratili milijuni gledatelja, ganutih teškom i emotivnom sudbinom žene i samohrane majke koja usprkos svim životnim problemima nastoji pružiti svojoj djeci dom pun ljubavi i brige. Glavni lik Bahar vjerno prikazuje borbenost i žensku snagu i milijunima je poslužila kao inspiracija za nadvladavanje problema s kojima se suočavamo i u stvarnom životu. Sve probleme koji dolaze sa životom u siromaštvu i oskudici i u odrastanju bez oca, Bahar pokušava svojoj djeci učiniti što bezbolnijima, tako da ih pretvara u igru, a bol pokušava pretvoriti u radost. SerijaŽenadoživjela je i veliki internacionalni uspjeh, a osim prve, snimljene su još dvije sezone koje donose niz šokantnih iznenađenja i obrata te otkrivaju pozadinu tragedije u kojoj je Bahar izgubila muža.

Sve ove odlične serije, kao i mnoge druge filmske i televizijske naslove možete pogledati naPLAY Premiumu, dodatnom programskom paketuRTLplaya.