Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
FILMSKI HIT

‘Sumrak’: Nezaboravna romantična fantazija dostupna je na PLAY Premiumu

Za što živiš kada si besmrtan?

Image
Foto: PLAY
PLAY/ 13.6.2022. u 11:41
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bella Swan (Kristen Stewart) oduvijek je bila drugačija od svojih vršnjakinja. Nikada se nije trudila postati dio popularnog društva niti je bila žrtva trendova. Nije se uklapala u okruženje  šminkerica svoje srednje školske u Phoenixu. Kada se njena majka ponovno uda, Bella odluči živjeti sa svojim ocem u kišnom gradiću Forks. Bella nije očekivala da će se njen život selidbom promijeniti, no odjednom je dečki u novoj školi počinju primjećivati, a posebno se u nju zagleda Edward Cullen (Robert Pattinson), koji je potpuno drugačiji od bilo kojeg dečka kojeg je ikad srela. On je inteligentan i duhovit, a prije svega njena je srodna duša. Ubrzo se zaljubljeni par upusti u strastvenu I neobičnu romancu. Naime,  Edward  je vampir, koji doduše ne napada, niti se hrani ljudima, no njegova snaga i moć čini ga posve jedinstvenim. Upoznaje Bellu sa svojom usvojenom vampirskom obitelj i novopridošlim vampirima - Jamesom (Cam Gigandet), Victorijom (Rachelle Lefevre) i Laurentom (Edi Gathegi). No za razliku od Edwarda, James i novi članovi obitelji nisu tako prijateljski nastrojeni prema Belli pa se Edward boji za njenu sigurnost i sigurnost njene obitelji.

Prema istoimenom popularnom romanu spisateljice Stephanie Meyer, prvi u nizu filmskih nastavaka režirala je Catherine Hardwicke, kojoj je ‘Sumrak’ svakako najveće redateljsko postignuće u karijeri. Nakon što je 15 godina bila produkcijska dizajnerica (“Tri kralja”, “Nebo boje vanilije”) Hardwicke je debitirala kao redateljica s ‘Trinaest’, no veliki proboj u redateljske vode upravo je doživjela sa ‘Sumrakom’, koji je 2008. postao veliki filmski hit zaradivši preko 392 milijuna dolara u svijetu. Prvenstveno zahvaljujući knjizi objavljenoj 2005., koja se probila na peto mjesto najprodavanijih knjiga za mlade prema New York Timesu, film je u samom startu bio predodređen za velike stvari.

Zahvaljujući širokom krugu fanatičnih obožavatelja, ‘Sumrak’ je dočekan euforično. Jedna od najvećih romanca doživjela je na filmskom ekranu, a likovi iz knjige su konačno dobili lica te preko noći katapultirali popularne glumce u idole za kojima tinejdžeri luduju. Uspješno nijansirani koncept se održava na nekoliko pretpostavki, koje su izvrsno postavljene i usmjerene prema mlađoj populaciji – mladenačka neprilagođenost I buntovnost s dozom mračnjaštva, bijeg te potraga za mjestom i osobom koja nas razumije, pronalazak romantične ljubavi koja vječno traje i koja kao da na nam je sudbinski predodređena - usađeni su u, za to, idealno gotičko okrilje i mit, prema kojemu su vampiri ukleti i okrutni, ali ujedno zavodljivi i šarmantni u potrazi za savršenom družicom. Glavne uloge pripale su odličnim mladim glumcima Kirsten Stewart i Robertu Pattinsonu, a nakon prvog dijela uslijedili su nastavci knjige, pa tako i filma – ‘Mladi mjesec’, ‘Pomrčina’ i “Praskozorje’.

Filmski hit ‘Sumrak’ gledajte odmah na PLAY Premiumu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NA PLAY PREMIUM

Vratite se u 19. stoljeće! Novi reality show 'Udvaranje' prava je poslastica za mnoge romantičare

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba