Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Lukavi i pronicljivi

Vrhunske serije koje obožavatelji detektivskih drama ne smiju propustiti!

Image
Foto: PLAY
PLAY/ 22.9.2022. u 13:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanske kriminalističke serije u čijem središtu se nalazi oštroumni detektiv koji će prozreti i najokorjelije zločince, jedan je od popularnijih žanrova. Pronicljivi i elokventni detektivi postepeno će  otkrivati složenu pozadinu zločina, a vi ćete cijelo vrijeme pokušavati pogoditi tko je od brojnih tajnovitih likova glavni ubojica i zbog čega je počinio zločin. No u detektivskim dramama takvo što je teško i pretpostaviti, a kamoli pogoditi jer baš svaki lik skriva barem jednu tajnu.

Ako ste obožavatelj ovog žanra, u PLAY Premium digitalnoj videoteci možete pronaći nekoliko kultnih, ali i detektivskih drama malo novijeg datuma.

Grantchester

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/cf54cf4a-a9d9-11ec-bfef-0242ac12001a/original

Detektivska serija 'Grantchester' (2014) snimljena je prema popularnim knjigama Jamesa Runcieja, a vodi vas u doba 50-ih godina 20. stoljeća u malo idilično mjesto u Engleskoj. Mjesni vikar Sidney Chambers (James Norton) vodi miran život u selu Grantchesteru sve do trenutka kad se mora suočiti s ubojstvom. Zbog višegodišnjeg iskustva rada s ljudima, sve je jasnije da bi upravo on mogao riješiti komplicirani slučaj. No Sidneyja ne brine samo zločin, tu je lijepa Amanda (Morven Christie) u koju je ludo zaljubljen, ali kod koje je svoju šansu izgubio kad je postao svećenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Smrt u raju

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/d33722e4-8f25-11ec-9d0b-0242ac120011/original

Ako volite sunce, more, pijesak i san vam je jednog dana otputovati na Karibe, a usput obožavate gledati detektivske drame, onda je 'Smrt u raju' (Death in Paradise, 2011) serija za vas. Kroz 10 sezona ove popularne BBC-jeve krimiserije izmijenilo se nekoliko briljantnih, ali pomalo smotanih detektiva, no njihovu pronicljivom oku ne može promaknuti baš ništa što se događa na otoku. Ova krimiserija ima i elemente humora – britanski detektiv koji ne podnosi sunce i vrućinu često upada u komične situacije s duhovitim dijalozima. Ipak, zločini koji su počinjeni čine se gotovo savršenima, a jedina osoba koja može nadmudriti lukave ubojice je inspektor Mooney (Ardal O'Hanlon), kojeg gledamo u sedmoj i osmoj sezoni, samo na PLAY Premiumu.

Upravo se čita

Image
DRAMA U ZAVRŠNICI

Luka neugodno iznenađen Marininom pobjedom: 'Totalna blamaža i razočaravajuće - jednostavno tragedija!'

Dosje Mallorca

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/cf987470-a9d9-11ec-9336-0242ac12001a/original

BBC-jeva detektivska drama novijeg datuma, 'Dosje Mallorca' (Mallorca Files, 2019) prati dva istražitelja na Mallorci, raju za bogatu i glamuroznu klasu koja tamo stiže na odmor iz cijele Europe. Detektivka londonske metropolitanske policije Miranda Blake (Elen Rhys) i detektiv Max Winter (Julian Looman) na otoku rješavaju ubojstva i zločine. Miranda je introvertirana i živi po svojim pravilima, za razliku od svog opuštenijeg njemačkog kolege. Max se oslanja na intuiciju, dok se Miranda drži policijskih procedura. Različitog pristupa i dinamike, Max i Miranda ponekad se ne razumiju i teško usklađuju, no kako se suprotnosti privlače, tako se i oni u konačnici odlično upotpunjuju i čine pravi detektivski par!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gospođica Marple

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/79b31254-8f26-11ec-a6bb-0242ac120012/original

Gospođica Marple još je jedan sjajan lik koji je stvorila Agatha Christie. Ova legendarna amaterka detektivka na sebi svojstven i pronicljiv način rješava slučajeve umorstava u britanskom mjestašcu St. Mary Mead. Smještena u ruralnu, ladanjsku sredinu malih idiličnih britanskih mjesta, besprijekorne kostimografije i scenografije, serija je pohvaljena što je ostala vjerna izvornim romanima.

Izvrsne detektivske serije gledajte odmah na PLAY Premiumu.

PLAY/ 22.9.2022. u 13:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
STRASTI ORIJENTA

Nemoguće ljubavne priče i šokantne obiteljske drame - ovo su turske serije koje su nas osvojile

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču