Ostalo

Dora Dimić Rakar o angažmanu u 'Pogrešnom čovjeku': 'Napravit ću što god je potrebno za ulogu'

Dora Dimić Rakar komentirala je svoj prvi veći angažman i to u novoj dramskoj seriji 'Pogrešan čovjek' koja se prikazuje od ove nedjelje u 21 sat na programu RTL-a

RTL.hr
15.09.2018 09:00

Zagrebačka glumica Dora Dimić Rakar glumi glavnu ulogu u novoj dramskoj seriji 'Pogrešan čovjek'. S Dorom smo razgovarali kako joj je u drugoj seriji po redu u kojoj glumi, kako se slaže s ostalim kolegama na setu te o još brojnim drugim zanimljivostima.


Mlada ste glumica kojoj je ovo prvi veći angažman, što mislite kako ste se snašli na setu?

Dosta je kaotično, ima puno ljudi, velika je glumačka ekipa, dva su studija... Trebalo je pohvatati sva imena jer ima puno ekipe koja radi iza kamera i puno glumaca koji čine odličan cast. Na setu se uhodavamo i već znamo kako sve funkcionira, odnosno redoslijed kada se dođe na set - najprije se ide u šminku i garderobu, stavljaju mi ekstenzije jer prirodno imam kraću i tamniju kosu koju sam posvijetlila zbog uloge.


Koliko ste se spremni promijeniti zbog uloge?

Roko Sikavica i Dora Dimić Rakar

Napravit ću što god je potrebno za ulogu i ako mi to pomaže da što bolje odglumim svoj lik, primjerice, promijenila boju kose i imam ekstenzije.


Ranije ste glumili u slovenskoj seriji 'V dvoje', koje su vaše ostale uloge?

Nisam imala nešto velike uloge, počela sam od reklama koje snimam od srednje škole. Poslije sam imala manju ulogu u filmu Branka Schmidta 'Agape', nakon toga snimala sam seriju u Sloveniji, potom sam se vratila u Hrvatsku i odradila treću sezonu serije 'Crno-bijeli svijet' i nakon toga otišla sam u Beograd, gdje snimamo dramsku seriju 'Pogrešan čovjek'.


Kako ste se osjećali kad ste doznali da ste dobili ulogu u 'Pogrešnom čovjeku'?

U početku nisam bila svjesna koliko je to velika uloga. Redali su se krugovi castinga i kad su mi na kraju javili da sam dobila angažman na tom projektu - tek sam onda postala svjesna da je to velika uloga. Bila sam vrlo uzbuđena jer mi je to novo iskustvo, a selidba u Beograd preokrenula mi je život naopačke, što je zapravo i dobro jer je to još jedno prekrasno glumačko iskustvo.


Što kaže vaša obitelj na selidbu?

Dora Dimić Rakar, Roko Sikavica

Njima je to bilo super. Od svih sam čula da je Beograd jako živopisan grad i kad sam došla, odmah sam se uvjerila u to. Također, u Beogradu ima jako puno glumaca iz regije, ali i šire.


Što ti nedostaje iz Zagreba?

Nedostaju mi prijatelji, obitelj i dečko, ali svi smo se već pomalo naviknuli da sada snimam, a i svaku priliku iskoristim za posjet Zagrebu.


Trenutačno studiraš Agronomiju, kako to?

Upisala sam Agronomski fakultet jer me to oduvijek zanimalo, jako volim biljke i prirodu, ali volim i glumu. Od osnovne škole išla sam u dramske glupe, a kao što sam već rekla, tijekom srednje snimala sam reklame i nikad nisam mislila da od toga mogu napraviti svoje zanimanje, stvarni posao. Na drugoj godini Agronomije shvatila sam da gluma uzima previše maha pa sam zasad odlučila pauzirati s fakultetom i okrenula se svojoj prvoj ljubavi - glumi.


Planiraš li završiti Agronomiju ili upisati Akademiju?

Dora Dimić-Rakar i Roko Sikavica

Planiram završiti fakultet koji sam započela, a nakon toga - ako budem imala vremena, volje i financija, želja mi je upisati Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Ako i ne uspijem, imam veliko iskustvo iza sebe koje mi puno koristi jer sam toliko toga naučila u praksi. Radila sam s genijalnim ljudima koji su mi davali dobre, konstruktivne kritike i otkrivali trikove kako da se izgradim kao kvalitetnija glumica. Iako se još tražim u glumi i hvatam korak za svim velikim i akademskim glumcima s kojima trenutačno radim na seriji, smatram da sam dosadašnjim iskustvom ipak stekla dovoljno znanja o glumi.


Recite mi nešto o seriji, kako su vas prihvatili starije kolege, jeste li ikog poznavali otprije?

Ne, nikoga nisam otprije poznavala, a svi su me divno prihvatili. Doista su odlični i žele mi pomoći, vide da se jako trudim pa mi uvijek rado objasne i priskoče u pomoć s pokojim savjetom. Uz njih mi je ovaj posao dosta lakši.


U seriji utjelovljujete Zoe, možete li je ukratko opisati?

Jelena Veljača, pogrešan čovjek

Zoe je buntovna tinejdžerica koja se bori s teškom bolešću, ali i s tim da cijeli život ne poznaje oca niti išta zna o njemu. Vrlo je inteligentna, jako snalažljiva te voli matematiku i ples.


Poznata hrvatska glumica Ivana Roščić glumi vašu majku, kako se slažete s njom?

Ivana Roščić je posebna heroina, iznimno je cijenim i divim joj se. Vrlo sam sretna što mi baš ona igra majku ili da bolje kažem, što ja njoj igram kćer jer mi je na setu velika podrška i uzor.


Roko Sikavica je vaš partner u seriji, poznajete li se otprije?

Ne, upoznali smo se na ovom projektu.


U kojim ulogama/glumačkim formatima biste se voljeli okušati u budućnosti?

Roko Sikavica i Dora Dimić Rakar

Voljela bih se okušati u ulogama koje pristaju mojim stvarnim godinama, ali isto tako zanimaju me malo mračniji, misteriozniji likovi.


Imate li glumački uzor?

Toliko ih imam da trenutačno ne mogu izdvojiti nijednog.


O SERIJI 'POGREŠAN ČOVJEK'

Radnja prati priču samohrane majke Lee (Ivana Roščić), koja je spremna pogaziti sve svoje principe i uvjerenja kada dozna da joj je kći Zoe (Dora Dimić Rakar) teško bolesna. Našavši se u nezavidnoj poziciji i bez drugog izbora, Lea odlazi u potragu za Zoeinim ocem Lazarom, kojeg nije vidjela već 16 godina. Otkriva da Lazar, koji nosi nadimak Crni (Emir Ćatović), danas živi povučenim životom u svjetioniku na malom otoku.

Uvjerena da je on najveći krivac za svu njezinu patnju u životu, Lea je primorana prijeći preko boli i zaboraviti ožiljke prošlosti te ga tražiti za pomoć. Međutim, kako život uvijek piše nepredvidljive priče, tako će se pokazati da i ova ima dvije strane.


Glavna radnja isprepletena je i drugim zanimljivim likovima i događajima. Upoznajemo Vena (Roko Sikavica) - ludo zaljubljenog Zoeina dečka i njegov odnos s razvedenim roditeljima Zlatkom (Dražen Čuček) i Katarinom (Bojana Gregorić Vejzović).

Tu je i Leina vjerna prijateljica Marina (Anja Matković), zatim liječnik Mišetić (Igor Kovač), koji je zadužen za liječenje Zoe, kao i Lazarov brat Mihajlo (Petar Benčina) te mnogi drugi likovi.

Visokobudžetna produkcija serije čiju radnju potpisuje Jelena Veljača, a scenografiju proslavljeni scenograf Goran Joksimović Joksa, dodatni su mamac da propustite niti jednu epizodu.

Seriju Pogrešan čovjek pratite na RTL-u od 16. rujna u 21 sat.