Ostalo

Kratki vodič kroz seriju 'Pogrešan čovjek': Tko su i kako povezani Zoe, Lea, Crni, Ven i doktor David

Novu dramsku seriju RTL-a Pogrešan čovjek možete pratiti na programu od 20 sati, a mi smo vam pripremili vodič s glavnim likovima

RTL.hr
17.09.2018 14:29

Serija 'Pogrešan čovjek' emitira se od ponedjeljka do petka u 20 sati na programu RTL-a. Napravili smo vam kratki vodič kroz glavne likove, tko su i kako povezani ljudi oko bolesne djevojke Zoe, a to su Lea, Crni, Ven i doktor David.

Kroz seriju će gledatelji imati prilike upoznati još dosta kompleksnih, zanimljivih, živopisnih likova, a mali uvid u to možete dobiti upravo kroz ovaj naš vodič.


Lea Kalember (Ivana Roščić)

Image 2830075 (auto)

Tko je? Mama od Zoe.

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti u srednjoj školi, samohrana majka 16-godišnje Zoe. Krhka brineta, samozatajna, djeluje kao da krije neku tajnu. Iako je u odnosu sa svojom kćeri, ali i učenicima topla, draga, uvijek spremna na razgovor te otvorena duha i srca, kada je riječ o njoj samoj, izrazito je zatvorena.


Zoe Kalember (Dora Dimić Rakar)

Image 2830065 (auto)

Tko je? Kći od Lee i Crnog

Predivna, izuzetno lijepa i pametna djevojčica koja se tek sada pretvara u djevojku. Zaljubljena je u nešto starijeg momka, Vena, koji je maturant u njezinoj školi (istoj onoj u kojoj predaje Lea) i koji slovi za pomalo problematičnog tinejdžera. Njezinu mladost i radost prekida naglo otkriće nasljedne bolesti bubrega zbog koje mora na dijalizu i koju može izliječiti samo presađivanje bubrega.


Lazar Crnković (Emir Ćatović)

Image 2830071 (auto)

Tko je? Otac od Zoe.

Naslovni junak naše priče. Lazar je nakon boravka u zatvoru postao smrknut tip, nenavikao na ljude, mentalno oblikovan okrutnošću zatvora i osamom svjetionika, gdje živi, iako po prirodi nije okrutan ni mizantrop, teško ponovno uspostavlja kontakte i teško komunicira.


Ven (Roko Sikavica)

Image 2830069 (auto)

Tko je? Dečko od Zoe.

Mladić u kojeg je zaljubljena Zoe. Zgodan, vižljast, pomalo mangup, na glasu je kao problematičan, iako je zapravo dobra srca, samo što bježi u buntovničko ponašanje i lake droge zbog lošeg odnosa s roditeljima nakon njihova razvoda.


Dr. David Mišetić (Igor Kovač)

Image 2830079 (auto)

Tko je? Liječnik od Zoe.

Liječnik, nefrolog koji se brine za Zoe od samog početka, tj. od trenutka kada joj je dijagnosticirana bolest bubrega. Vrlo stručan, cijenjen liječnik i izuzetno topla, draga osoba. Od prvog mu se trenutka svidi Lea i želi joj se približiti, ali je profesionalan i etičan čovjek i liječnik pa se ne želi baš odmah 'nabacivati'.


Katarina Majdak (Bojana Gregorić Vejzović)

Bojana Gregorić Vejzović

Tko je? Venova mama.

Venova majka, uspješna odvjetnica sa zavidnom karijerom i ljepotica koja se teško miri sa starenjem. Teško se miri i s činjenicom da joj život nije ispao onako savršen kako je zamišljala – raspao joj se brak sa Zlatkom, sin joj prkosi i buni se protiv njezinih okvira i načina odgoja.


Zlatko Majdak (Dražen Čuček)

Image 2830067 (auto)

Tko je? Venov tata.

Venov otac, drzak menadžer, bogat, beskrupulozan. Stalo mu je samo do samog sebe, love i do sina Vena, ali i to samo pod njegovim uvjetima.. Izrazito se protivi Venovoj vezi sa Zoe – misli da će Vena bavljenje sa Zoe skrenuti s pravog puta uspjeha, a usput je još sklon biti okrutan prema bivšoj supruzi i Venovoj majci Keti (ne fizički, nego emotivno), kojoj stalno ima potrebu nabijati na nos da je on "pobijedio" u razvodu i da mu je bolje bez nje.


O SERIJI 'POGREŠAN ČOVJEK'

Radnja nove dramske serije 'Pogrešan čovjek' prati priču samohrane majke Lee Kalember (Ivana Roščić) , koja je spremna pogaziti sve svoje principe i uvjerenja kada dozna da joj je kći Zoe Kalember (Dora Dimić Rakar) teško bolesna. Našavši se u nezavidnoj poziciji i bez drugog izbora, Lea odlazi u potragu za Zoeinim ocem Lazarom Crnkovićem Crnim , kojeg nije vidjela već 16 godina. Otkriva da Lazar, koji nosi nadimak Crni (Emir Ćatović) , danas živi povučenim životom u svjetioniku na malom otoku.

Uvjerena da je on najveći krivac za svu njezinu patnju u životu, Lea je primorana prijeći preko boli i zaboraviti ožiljke prošlosti te ga tražiti za pomoć. Međutim, kako život uvijek piše nepredvidljive priče, tako će se pokazati da i ova ima dvije strane.

Glavna radnja isprepletena je i drugim zanimljivim likovima i događajima. Upoznajemo Vena Majdaka (Roko Sikavica) - ludo zaljubljenog Zoeina dečka i njegov odnos s razvedenim roditeljima Zlatkom Majdakom (Dražen Čuček) i Katarinom Keti Majdak (Bojana Gregorić Vejzović) .

Tu je i Leina vjerna prijateljica Marina (Anja Matković) , zatim liječnik David Mišetić (Igor Kovač) , koji je zadužen za liječenje Zoe, kao i Lazarov brat Mihajlo Crnković (Petar Benčina) te mnogi drugi likovi.

Visokobudžetna produkcija serije čiju radnju potpisuje Jelena Veljača , a scenografiju proslavljeni scenograf Goran Joksimović Joksa , dodatni su mamac da propustite niti jednu epizodu.

Dramsku seriju 'Pogrešan čovjek' pratite na RTL-u od ponedjeljka do petka u terminu u 20 sati.