Ostalo

Mladi buntovnik iz 'Pogrešnog čovjeka' Roko Sikavica: 'Jedino moja cura zna kakav sam zapravo'

Roko nam je ispričao kako doživljava glumačku scenu u regiji, je li mu se život promijenio otkako ima obožavateljice i što njegova djevojka, glumica Tena misli o tome

RTL.hr
13.09.2018 09:32

Roko Sikavica jedan je od najtalentiranijih mladih glumaca koji sve više zanima domaće gledatelje pa ne čudi što je baš njega kreativna producentica Jelena Veljača odabrala za ulogu Vena, jednog od glavnih likova nove dramske serije 'Pogrešan čovjek', koju će gledatelji moći od ove nedjelje pratiti na programu RTL-a.

Ambiciozan je glumac, a domaća i regionalna publika to itekako prepoznaje. Prepoznao je to i cijenjeni redatelj Oliver Frljić kad mu je dao ulogu u kazališnoj predstavi 'Šest likova traži autora' Luigija Pirandellija, a taj isti talent doveo ga je i pred kamere serije 'Pogrešan čovjek' .

Roko nam je ispričao kako doživljava glumačku scenu u regiji, je li mu se život promijenio otkako ima obožavateljice, kako njegova djevojka reagira na tu popularnost među curama te još neke zanimljive detalje o sebi.


U seriji 'Pogrešan čovjek' tumačiš lik Vena. Kakav je on?

Ven je dijete razvedenih roditelja, dolazi iz disfunkcionalne obitelji s kojom se pokušava nositi na specifičan način – buntom, no kad upozna Zoe - ljubav svog života, naglo odrasta.


Kako si otkrio ljubav prema glumi?


Otac me sa šest godina upisao u Gradsko kazalište mladih, nisam znao ni čitati ni pisati. Išao sam na radionice kod jedne glumice koja mi je otvorila taj svijet u koji sam se zaljubio, i to traje do sada. Nije stalo nikad. Roditelji su mi uvijek bili velika podrška, kao i moje sestre koje me uvijek prate i podržavaju.


Mlad si glumac, tek izašao s Akademije. Imaš li neki savjet za one koji žele krenuti tvojim stopama?


Treba uvijek vjerovati u sebe i da je ono što vi donosite nešto svježe. Ne treba nikad posustati. Naravno, posao glumca je težak, susrećete se sa svime – i lijepim i ružnim stvarima. I to su usponi i padovi posla s kojima se treba nositi, treba ostati zdrav, svoj i to gurati. Gluma je maraton - nije do 25. ili 30. godine, traje do smrti.


Imao si prilike upoznati kazalište, a publika te zavoljela u seriji 'Ruža vjetrova'. Što više voliš?


Sve je stvar pripreme, gluma je uvijek ista. I u kazalištu, seriji ili filmu. Samo je stvar u tome da se na drukčiji način priprema. Zapravo, uvijek radim u dogovoru s redateljem od projekta do projekta, nema nikakve razlike osim u tome da se redatelji mijenjaju. Igrom slučaja, više sam na televiziji nego u kazalištu. Tamo sam radio samo jednu profesionalnu predstavu s Oliverom Frljićem, gdje sam imao izvantjelesno iskustvo jer je fantastičan redatelj. A film je odmalena moja ljubav.


Koliko je Ven sličan tebi?

Mogu povući paralelu sa sobom jer se prema ženama odnosim na najbolji mogući način, pa tako i prema svojoj partnerici Teni. Isti sam kao i Ven, pa mogu to razumjeti. Jer kad se zaljubiš u nekoga, daješ se cijeli, tu nema nikakve barijere.


Također, u vezi si s mladom glumicom Tenom Nemet Brankov, kako to funkcionira?


Najljepše ikad. Jedino bih i mogao biti s glumicom jer naš posao može razumjeti samo netko tko se bavi njime.


Pa kako će sad to podnijeti obožavateljice koje ćeš imati nakon ove serije?


Ma nema toga, svi smo mi ljudi, nema tu nikakve razlike, biti glumac ili ne biti glumac. Oni gledaju nekog lika na televiziji i to je to. Jedino moja cura zapravo zna kakav sam ja.


Kako se nositi s popularnošću, kako ti gledaš na to?

U Hrvatskoj zapravo nema popularnosti kao što je, primjerice, u Americi. Najvažnije je ostati prizemljen i svoj.


O SERIJI 'POGREŠAN ČOVJEK'

Radnja prati priču samohrane majke Lee (Ivana Roščić), koja je spremna pogaziti sve svoje principe i uvjerenja kada dozna da joj je kći Zoe (Dora Dimić Rakar) teško bolesna. Našavši se u nezavidnoj poziciji i bez drugog izbora, Lea odlazi u potragu za Zoeinim ocem Lazarom, kojeg nije vidjela već 16 godina. Otkriva da Lazar, koji nosi nadimak Crni (Emir Ćatović), danas živi povučenim životom u svjetioniku na malom otoku.

Uvjerena da je on najveći krivac za svu njezinu patnju u životu, Lea je primorana prijeći preko boli i zaboraviti ožiljke prošlosti te ga tražiti za pomoć. Međutim, kako život uvijek piše nepredvidljive priče, tako će se pokazati da i ova ima dvije strane.


Glavna radnja isprepletena je i drugim zanimljivim likovima i događajima. Upoznajemo Vena (Roko Sikavica) - ludo zaljubljenog Zoeina dečka i njegov odnos s razvedenim roditeljima Zlatkom (Dražen Čuček) i Katarinom (Bojana Gregorić Vejzović).

Tu je i Leina vjerna prijateljica Marina (Anja Matković), zatim liječnik Mišetić (Igor Kovač), koji je zadužen za liječenje Zoe, kao i Lazarov brat Mihajlo (Petar Benčina) te mnogi drugi likovi.

Visokobudžetna produkcija serije čiju radnju potpisuje Jelena Veljača, a scenografiju proslavljeni scenograf Goran Joksimović Joksa, dodatni su mamac da propustite niti jednu epizodu.

Seriju Pogrešan čovjek pratite na RTL-u od 16. rujna u 21 sat.