Ostalo

Slasna zima: Glumica Areta Ćurković dala nam je svoje tajne recepte

Pravim pekmeziće, pečem papriku, obožavam skuhati šalšu i napuniti si kutijice pa u led. A zasladiti se najviše volimo čarobnim zalogajčićima sa sezamom, medom, čokoladom i jastučićima od čokolina samljevenim u blenderu", otkrila je nagrađivana glumica

RTL.hr
11.11.2018 10:00

Simpatičnu sestru Darinku u dramskoj seriji 'Pogrešan čovjek' utjelovila je osječka glumica koja je samo za čitatelje rtl.hr-a otkrila svoja tri omiljena 'zimska recepta' kojima uvijek iznova razveseli ukućane.

Pravim pekmeziće, pečem papriku, obožavam skuhati šalšu i napuniti si kutijice pa u led. A zasladiti se najviše volimo čarobnim zalogajčićima sa sezamom, medom, čokoladom i jastučićima od čokolina samljevenim u blenderu", otkrila je nagrađivana glumica.

ČAR NA DAR

- 8 žlica meda
- 10 dg šećera
- maslac
- 20 dg čokolade za kuhanje
- 15 dg malo poprženog sezama
- 10 dg sjeckanih oraha ili lješnjaka (malo ih popržite)
- 250 grama meda ili čokoladni punjeni jastučići samljeveni u blenderu
Smjesa se vruća izlije u silikonsku modlicu i kad se stisne, može se u bilo kojem obliku izrezati, preslatko upakirati i darovati ili poslužiti voljenima.

ŠALŠA

- domaće maslinovo ulje (ne smije se štedjeti na količini i kvaliteti)
- rajčica, najdraža sorta 'volovsko srce '
- domaći češnjak u neograničenim količinama, naravno sa slavonskih njiva
- začini: malo ružmarina, najradije koristim mješavinu - začinsko bilje iz Provanse, malo ljute papričice te na kraju, kad se to satima kuhalo, ubaciti nasjeckani svježi bosiljak, sol, papar (samljeti šareni) i mrvica šećera

PEKMEZIĆ OD ŠLJIVA

Šljiva iz bakina vrta toliko je rodila ove godine da ne znamo gdje bismo s tolikim plodovima pa je pekmez sjajno rješenje.

Veliki lonac, iz šljiva izvaditi koštice, šećer, cimet, malo začina za kinesku kuhinju, malo začina za medenjake, malo kiseline i treba miješati sat do dva, ovisno o količini. Potrebno je dobro paziti da se ne opečete zato što prska na sve strane (zato ljudi valjda ne prve pekmez u stanu od 40 kvadrata) Ako ne volite da se osjeti kožica od šljiva, na kraju prođite nekoliko puta štapnim mikserom. Ja ostavim srednje i da ima kožica, a opet da ih nema previše.

Dramsku seriji 'Pogrešan čovjek' pratite od ponedjeljka do petka u 20 sati na RTL-u.