Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
OD 16. RUJNA

Tara Thaller ozbiljna je kandidatkinja za novu miljenicu TV publike: 'Nakon Pogrešnog čovjeka putujem u New York snimati film'

U dramskoj seriji Jelene Veljače 'Pogrešan čovjek' mladu Leu Kalember glumi talentirana Tara Thaller, popričali smo s njom o seriji i ostalim projektima na kojima radi

Image
RTL.HR/ 16.9.2018. u 10:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Taru Thaller gledatelji su prvi put zamijetili kao Zagonetnu djevojku iz nastavka filma o Koku „Ljubav i smrt“, igrala je u filmu 'Ibiza' te seriji 'Čuvar dvorca', no pred mladom su Zagrepčankom dani u kojima ne treba skidati osmijeh s lica jer u prvoj originalnoj HBO produkciji u našoj regiji, seriji 'Uspjeh' redatelja Danisa Tanovića, tumači jednu od glavnih uloga, a u dramskoj seriji Jelene Veljače 'Pogrešan čovjek' mladu Ivanu Roščić (Leu Kalember).

Igrate mladu Leu, kako ste se osjećali kad ste saznali da ste dobili ulogu?


Dobila sam poziv za casting i zapravo sam mislila da idem za neku sasvim drugu ulogu jer je bila drukčija scena na audiciji. Tek sam naknadno shvatila da idem za ulogu mlade Ivane Roščić, odnosno Lee, nisam ni znala koliko je to zapravo velik projekt, da će se snimati u Beogradu i da će biti višemjesečna snimanja.

Kako biste opisali svoj lik?

Image
Foto:
Image


Mlada je Lea dobra cura, odgojena u finoj obitelji. Kako bi se reklo, igra po pravilima, sluša svoje roditelje, ali oni u određenim situacijama neposluha oni je počnu doživljavati kao buntovnicu, i tu počinje njezin put.

Koliko vremena provodite na setu, kakva je ekipa? Je li teško učiti tekst?


Meni je tekst prelagano naučiti, stvarno mi je super da mi ide od ruke. A i ekipa je stvarno super - bez obzira na to koliko imamo posla, svi su uvijek pozitivni, nekako to prebacimo na zabavu, ipak smo zajedno u tome. Starije kolege pomažu sa savjetima, energijom. 

Dosta ste rano otkrili ljubav prema glumi, kako je sve počelo?


Ljubav prema glumi oduvijek je bila ovdje, ali nisam mislila da je to moguće dok nisam dobila prvu ulogu u filmu. Uvijek sam mislila da je to nešto o čemu ću samo sanjati. Išla sam na dramsku kao mala, ali nikad nisam mislila da se to može i ostvariti. Još nisam upisala Akademiju, planiram upisati. Trenutačno sam dobila nekoliko poslova zaredom, pa sam odlučila pauzirati s time. Nisam prošla iz prve na prijemnom, pa sam počela snimati, pokušat ću ponovno sljedeće godine.

Imate li možda neki savjet za mlade glumce? Može li se uspjeti bez Akademije?


Mislim da svatko ima svoj put. Mene je uplašilo kad nisam upala iz prve, ali evo, opet su neki poslovi došli sami od sebe, ne može uvijek sve ići kako mi želimo. Definitivno je školovanje potrebno i uvijek treba više naučiti, ali je najbitnije da se u cijeloj naobrazbi ostane svoj, da se ne ukalupimo i pratimo svoje instinkte. 

Uskoro kreće i serija 'Uspjeh' u HBO produkciji u kojoj također igrate, kakva su iskustva?

Image
Foto: RTL
Image
RTL


Ne smijem baš govoriti o tome, ali mogu reći da je stvarno bilo predivno iskustvo. Mogu samo poželjeti da i dalje dobivam poslove poput tog i 'Pogrešnog čovjeka'. 
Imate li kakvih glumačkih angažmana osim 'Pogrešnog čovjeka'?
Idem za nekoliko mjeseci u New York snimati jedan švicarski film, zato sam odlučila pauzirati odlazak na prijemni na Akademiju. Nakon toga se nadam da ću upisati glumu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

O SERIJI 'POGREŠAN ČOVJEK' 

Radnja prati priču samohrane majke Lee (Ivana Roščić), koja je spremna pogaziti sve svoje principe i uvjerenja kada dozna da joj je kći Zoe (Dora Dimić Rakar) teško bolesna. Našavši se u nezavidnoj poziciji i bez drugog izbora, Lea odlazi u potragu za Zoeinim ocem Lazarom, kojeg nije vidjela već 16 godina. Otkriva da Lazar, koji nosi nadimak Crni (Emir Ćatović), danas živi povučenim životom u svjetioniku na malom otoku.

Uvjerena da je on najveći krivac za svu njezinu patnju u životu, Lea je primorana prijeći preko boli i zaboraviti ožiljke prošlosti te ga tražiti za pomoć. Međutim, kako život uvijek piše nepredvidljive priče, tako će se pokazati da i ova ima dvije strane.


Glavna radnja isprepletena je i drugim zanimljivim likovima i događajima. Upoznajemo Vena (Roko Sikavica) - ludo zaljubljenog Zoeina dečka i njegov odnos s razvedenim roditeljima Zlatkom (Dražen Čuček) i Katarinom (Bojana Gregorić Vejzović). 

Tu je i Leina vjerna prijateljica Marina (Anja Matković), zatim liječnik Mišetić (Igor Kovač), koji je zadužen za liječenje Zoe, kao i Lazarov brat Mihajlo (Petar Benčina) te mnogi drugi likovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
MORA MIROVATI

'Sad sam na štakama': Petra nakon 'Braka na prvu' doživjela nezgodu i za RTL.hr objasnila što se dogodilo

Visokobudžetna produkcija serije čiju radnju potpisuje Jelena Veljača, a scenografiju proslavljeni scenograf Goran Joksimović Joksa, dodatni su mamac da propustite niti jednu epizodu.

Seriju Pogrešan čovjek pratite na RTL-u od 16. rujna u 21 sat.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
'STVARNO SLIČIMO'

Zoran Šprajc odgovorio na silna pitanja obožavatelja: 'Jeste li vi Medo u Masked Singeru?'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba