Ostalo

Četvrto izdanje InDizajn sajma okupilo brojne poznate osobe

Iva Radić, Ida Prester, Mario Petreković, Indira Levak, Martina Tomčić, Matija Vuica, Ana Begić Tahiri i mnogi drugi nisu htjeli propustiti novitete na sajmu

Tabloid.hr
26.09.2019 04:16

Danas je u sportskoj dvorani Arena Zagreb otvoreno novo, četvrto po redu, izdanje sajma InDizajn – Festival modernog doma. Više od 80 izlagača na pet tisuća četvornih metara predstavlja najnovije trendove u dizajnu i opremanju interijera u kojima će posjetitelji moći pronaćiinspiraciju za uređenje vlastitog doma.

Sajam je otvorila organizatorica, najpoznatija hrvatska dizajnerica interijera Mirjana Mikulec koja je pozdravila prisutne i istaknula kako je iznimno ponosna na još jedan InDizajn sajam koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i posjetitelja.

Indizajn

Darko Mihalić

Novitete na sajmu nisu željele propustiti ni brojne poznate osobe s hrvatske javne scene koje su se danas okupile na otvorenju: Iva Radić, Ida Prester, Mario Petreković, Indira Levak, Martina Tomčić, Matija Vuica, Ana Begić Tahiri , i mnogi drugi.

Niz stručnih predavanja na ovogodišnjem sajmu otvorio je Stefano Boeri , poznati talijanski arhitekt koji je izazvao veliki interes na predavanju na temu održivosti u arhitekturi gdje je govorio o razvijanju novih modela održivog urbanizma.

Image 3862985 (auto)

Darko Mihalić

Sve posjetitelje na ovogodišnjem InDizajn sajmu očekuje pregršt zanimljivih sadržaja. U sklopu Bazaramoći će razgledati i kupiti proizvode najboljih domaćih kreativaca i produkt dizajnera: od otkačenih tapeta, slika, kućnih dekoracija, unikatnog posuđa, pa sve do asortimana za kućne ljubimce i raznih rukotvorina.

Tijekom sajma održavat će se i zanimljive radionicena kojima će svi zainteresirani moći čuti različite ideje i savjete te naučiti osnove nekih vještina kao što su izrada keramike, tapiserije, kokedame ili terarija, a mališani će imati priliku sudjelovati na likovnim radionicama pod vodstvom studenata zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

Indizajn

Darko Mihalić

U sklopu sajma organizirana je i Cash & Carry izložba na kojoj će biti predstavljeni radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti, a koje će svi zainteresirani moći kupiti na licu mjesta. Dok roditelji razgledavaju sajam, najmlađi će se moći zabaviti u Dječjem kutku.

Ovogodišnji InDizajn sajam po prvi puta organizira i ''Humanitarni buvljak s poznatima" u suradnji s Udrugom žena Nismo same na kojem će svi zainteresirani posjetitelji moći kupiti neke od osobnih predmeta poznatih hrvatskih osoba: Franke Batelić, Vedrana Ćorluke, Danijele Martinović, Viktorije Rađe, Kristine Ercegović , i mnogih drugih. Na buvljaku se tako mogu pronaći dizajnerske haljine, torbice, autorske knjige, te mnoge druge zanimljive stvarčice. Cilj ove hvalevrijedne akcije je prikupiti dodatni novac za projekt taksi prijevoza žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije Nisi sama – ideš s nama!"

Osim inspirativnih rješenja interijera i dizajnerskog namještaja te raskošnih dekoracija, posjetitelje očekuje i bogat fond nagrada vrijedan više od 100 tisuća kuna, ali i odlični sajamski popusti.

Sajam traje sve do nedjelje 29. rujna, a više informacija programu sajma dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.