Ostalo

RTL Music najavljuje prvi veliki koncert Daleke obale u nadolazećoj 2022. godini

Pjevač Jakša Jordes pridružio se bendu slučajno, dok su ostali članovi snimali novi materijal na kojem je Jakša trebao gostovati

RTL.hr
10.02.2022 11:34

Uz njihove pjesme smo odrastali, danas ih nezaobilazno znaju i starije i mlađe generacije, oduvijek su bili miljenici glazbene i koncertne publike, a sada se jedan od najuspješnijih bendova na domaćoj glazbenoj sceni, s novim pjevačem, ovog proljeća vraća na velike koncertne pozornice.

Daleka obala najavljuje veliki koncert i to 23. travnja 2022. u Domu Sportova.

Nakon što su u jesen 2019. godine objavili ponovno okupljanje, iako bez legendarnog frontmena Marijana Bana , ali uz njegov blagoslov, ova je vijest odjeknula među mnogobrojnim fanovima, starim i novim, koji će konačno doći na svoje i ponovno uživo zapjevati hitove koji su obilježili generacije.

Uz novog frontmena, Jakšu Jordesa , Daleku obalu i dalje predvode Zoran Ukić na bubnjevima, Boris Hrepić Hrepa na basu i Jadran Vušković na gitari. Pjevač Jakša Jordes pridružio se bendu slučajno, dok su ostali članovi snimali novi materijal na kojem je Jakša trebao gostovati, i to kao jedan od naših najboljih sasksofonista.

Daleka Obala

Pjesma koja je povezala članove omiljenog dalmatinskog rock sastava i etabliranog saksofonista i pjevača Jakšu Jordesa ujedno simbolizira nove početke,kako samog benda, tako i neke nove "lipe dane"koje svi željno iščekujemo. I sve to zapakirano je u onaj isti prepoznatljivi zvuk kojim se Daleka obala, nakon više od 20 godina, vratila svojoj publici.

Zoran Ukić tada je izjavio: "Jakša je sjajan lik kojeg smo pozvali u studio u Zagrebu dok smo snimali pjesmu 'Lipi dani'. Trebao nam je saksofon na jednoj od pjesama, a Leo je predložio da pokuša otpjevati vokal za pjesmu 'Od tebe ća'. Uletio je s energijom nuklearne elektrane i otpjevao iz prve kao da je sto godina s nama. Odmah smo znali da je on taj, novi frontmen Daleke obale. Ne sumnjam da će oduševiti publiku kao što je oduševio i nas".