Ostalo

Koncert Zorana Predina u Cave Romane - bratska posveta vječnom Arsenu

Kako glazbeni kritičari kažu, samo je Predin mogao izaći na kraj s interpretacijom bogatog Arsenovog opusa jer poznaje njegov kantautorski posao i njegovu znamenitu povijest

Tabloid.hr
30.07.2019 04:00

Sinoć je Zoran Predin pred vjernom publikom u vinkuranskom kamenolomu na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane, predstavljajući svoj novi album Zoran pjeva Arsena , pokazao da samo veliki znaju prepoznati vječne, bezvremene umjetnike.

Predinova posveta njegova jubilarnog albuma Arsenu Dediću , bratu po kantautorstvu i glazbenom uzoru, oživjela je Arsenov bogat opus na jedinstven način, poštujući autorsko naslijeđe i kompozicije do kraja, a istodobno stvarajući novi izvorni tonalitet u gipsy swing aranžmanima.

U suradnji s Damirom Kukuruzovićem i njegovim bandom Django Group te violinistom Brunom Urlićem, Predin je uz pjesme s novog albuma izveo i svoje najveće hitove, što je publika nagradila s uživanjem.

Rocks & Stars

Nu - nu production d.o.o.

Kako glazbeni kritičari kažu, samo je Predin mogao izaći na kraj s interpretacijom bogatog Arsenovog opusa jer poznaje njegov kantautorski posao i njegovu znamenitu povijest, no činjenica jest da se tek neznatni broj autora usudi obraditi drugog autora jer samo veliki znaju prepoznati vječne, bezvremene vrijednosti što publika vjerno potvrđuje po prodaji albuma i na brojnim koncertima na kojima ne izostaje glasni poziv na bis kao što je to bio i slučaj u vinkuranskom kamenolomu Cave Romane.

Za kraj koncerta koji se održavao dan nakon Arsenovog rođendana i na najtužniju godišnjicu kada nas je fizički napustio, u srcima vječno ostao, glazbeni velikan Oliver Dragojević , Predin je publiku pozvao da se okrenu prema Korčuli te da zajedno zapjevaju legendi, uz duboko-emotivne Arsenove stihove "...tamo, tamo da putujem, tamo, tamo da tugujem".

Rocks & Stars

Nu - nu production d.o.o.

Dok impozantne, prirodne kamene skulpture Cave Romane odjekujuArsenovim vječnim klasicima u Predinovoj izvedbi 'Kuća pored mor, 'Ni ti, ni ja', 'Imenom sam tvojim zvao', 'Pamtim samo sretne dane', festivalska se pozornica priprema za fantastičnu predstavu Istarske priče u režiji Roberta Raponje koja će se održati u srijedu, 31. srpnja s početkom u 21 sat, a ulaz je za publiku besplatan.

Ulaznicu je potrebno rezervirati slanjem maila info@caveromane.com ili pak telefonski na +385 52 222 116. Predstava je višejezična, razigrana i prilagođena za sve uzraste, a publiku očekuju priče, mitovi i legende o Istri koje će umjetnici izvesti s posebni žarom i iznimnim artističkim umijećem.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Festival Rocks&Stars @ Cave Romane nastavlja se u kolovozu s velikim koncertom Umberta Tozzija koji po prvi puta 8. kolovoza nastupa u Hrvatskoj i to u Vinkuranu. 12. kolovoza održat će se koncert ABBBAZZIA - The Unforgettable Experience, istinska nezaboravljiva interpretacija hitova ABBAe, kultnog švedskog banda. Velika festivalska završnica 17.8. rezervirana je za glazbenu divu Josipu Lisac .

Ulaznice za koncerte Umberta Tozzia i Josipe Lisac potražite na eventim.hr i na prodajnim mjestima u sustavu Eventima, a koncert ABBBAZZIA - The Unforgettable Experience besplatan je za posjetitelje, uz prethodnu rezervaciju mjesta.