Ostalo

Više od 12 000 posjetitelja oprostilo se s tvrđavom Punta Christo koja je posljednjih deset godina bila...

Outlook se oprostio od Štinjana, odnosno tvrđave Punta Christo, koja je bila dom najvećeg europskog slavlja bass glazbe proteklih 10 godina

Tabloid.hr
09.09.2019 03:20

Proteklih pet dana u Puli proletjelojeu trenu uz zabavu za pamćenje koju je u svom oproštajnom izdanju od Štinjana, simbolično nazvanom The Final Fort , priredio 12. Outlook festival . Preko 12 i pol tisuća posjetitelja iz 30 zemalja i preko 300 najboljih bass izvođača iz cijeloga svijeta došli su obilježiti ovaj jedinstveni događaj koji preko desetljeća slavi soundsystem kulturu i bass glazbu kao niti jedan drugi na svijetu. Sve je započelo prošle srijede u rasprodanoj pulskoj Areni kada su čarobnu lokaciju amfiteatra ispunili bassevi Male u pratnji The Outlook Orchestra,Gentleman's Dub Cluba,Loyla Carnera, Shy Fx-aiLily Allen ,te Andy C-ja . Bio je to rekordno posjećen koncert otvorenja Outlook festivala koji je brojao preko osam i pol tisuća ljudi.

Outlook Festival

Marko Obradović Edge

Nakon spektakularnog uvoda za pamćenje zabava je prebačena na tvrđavu Punta Christo, dom ovog najvećeg europskog slavlja bass glazbe u proteklih deset godina. Četvrtak je obilježen sjajnim nastupima Bugzy Malonea, Shy FX-a , te domaćim nastupima u Subdub areni naDubSplash takeoverukoji je predstavio zvukoveSeasplash festivala. Tamo su se našli Egoless, DubDiggerzi, Roots in Session, Dr. Obi & Anja G, Digitron, Kali Fat DubiBanana Zvuk . Za vrijeme Egolessovog live in dub nastupa, kolona za ulazak na Subdub pozornicu protezala se preko pola tvrđave. Filip Motovunski je pak drum&bass zvukovima tresao Moat pozornicu do ranoga jutra. Vrhunac petka definitivno je bio nastup dueta Chase & Status na glavnoj Clearing pozornici i njihov RTRN II Jungle set, osebujni nastup Kabake Pyramida , te meditiranje na niskim bass frekvencijama koje je na Garden pozornici priredioDeep Medilabel uz Malu, Sicaria Sound, Commoda, J Sparrowa, domaćinaEgolessa, Kahna, Neeka, Sir Spyroa i Goth-rada . Moat pozornica pripala je perjanicama popularnog Rinse FM radija.

Outlook Festival

Daniel Kiršić

Subotu je obilježio red godišnjica i slavlja. Sir Goldie i proslava 25 godina njegove etiketeMetalheadzuz prijatelje Calibrea, dBridgae, ANT TC1-a i mnoge druge, raspametila je sve prisutne na glavnoj pozornici, dok je na Moatu Loafah slavio desetu godišnjicu svoje etiketeSwamp 81uz Zeda Biasa, Addisona Groovea, LamontaiKlose One .SubDuborganizacija iz Leedsa proslavila je 21. rođendan uzChannel One, Iration SteppasiOBF & The A1 Crew, Shanti D, Charlie P-jaiSr Wilsona. Veliko finale zadnjeg dana festivala uveličali su nastupi LTJ Bukema, Hybrid MindsaiSYSTEM posade na prepunoj Beach pozornici koje nije zaustavila ni kiša. Zadnju večer Outlooka na tvrđavi Punta Christo, jučer su obilježili grime zvukovi na Clearingu uz vatrene nastupe zvijezda Ghettsa, My Nu Lenga, Tommy CashaiD Double E-ja . The Bug & Flowdan, V.I.V.E.K-a & Dego Ranking tresli su Moat, a na Gardenu se plesalo uz Foreign Concept, Halogenix, EneiiSama Bingu sChimpom. Londonski Rupture tulum u SubDub Areni predvodili su Paradox, Mantra, Double O, DigitaliDjinn . Uz deset pozornica na štinjanskom poluotoku, iz festivalske luke isplovilo je preko 40 party brodova, a u samom srcu Pule, u podzemnim tunelima Zerostrasse održana su tri posebna partyja.

Outlook Festival

Marko Obradović Edge

U ranim jutarnjim satima jaka kiša se spustila na tvrđavu Punta Christo pa možemo reći da se i nebo na svojevrstan način pozdravilo s Outlook festivalom i ispratilo ga s ove jedinstvene lokacije. Prvo izdanje Outlook festivala održano je u Petrčanima, a potom na Zrću, da bi se prije deset godina, organizatori festivala zaljubili u lokaciju 200 godina stare austro-ugarske tvrđave na štinjanskom poluotoku, pored Pule i ondje zasnovali svoj dom za čitavo desetljeće. Festival je u samo par godina s početnih 800 posjetitelja narastao na više od deset tisuća. Outlook je uvelike pridonio građenju glazbene i festivalske scene u Hrvatskoj, educiranju i razvoju ukusa mnogih zaljubljenika u glazbu i soundsystem kulturu. Svake je godine na kraj ljeta postajao nezaobilazno okupljalište za vrhunske svjetske glazbenike, ljude iz glazbene industrije i brojne posjetitelje iz cijelog svijeta, koji su se uvijek zadovoljni vraćali godinu za godinom. Od 30 zemalja svijeta iz kojih je publika stigla ove godine, 65% činila je publika iz Velike Britanija, a zatim Austrije, Italije, Kanade, Australije, Novog Zelanda te zemalja regije. Danas suncem okupani Štinjan oprašta se s posjetiteljima koji se vraćaju puni dojmova i dobre energije s Outlook festivala, obilježavajući kraj jedne ere. Hvala Puli i tvrđavi Punta Christo na prekrasnih deset zajedničkih godina!

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.