Emisije

Rina Broqi u akciji prodaje luksuznih stanova u Poreču: Pogledajte nevjerojatan projekt vrijedan 370...

Jedna od najboljih agentica za prodaju nekretnina ovog puta je pred kamerama RTL Exkluziva odlučila prodati luksuznu vilu u Poreču

Edita Misrić Vrkljan
01.05.2022 09:00

S prvim toplijim vremenom i naša agentica za nekretnine Rina Broqi svoje je poslovanje preselila na more! Jer sada stiže vrijeme luksuznih vila. U Poreču je jednu takvu pokušala prodati dok još nije u potpunosti završena.

Agentica za nekretnine Rina Broqi krajem prošle godine obišla je gradilište na kojem su tek počele nicati luksuzne vile u Poreču, a koje jedva čeka prodati.

"Nalazimo se u elitnom dijelu Poreča sa svih strana omeđeno morem. Pogled je nevjerojatan ina nekakvih je 300-tinjak metara od samih plaža", rekla je Rina Broqi.

Temelji šest vila u nizu nastali su prije nego što je tržište sirovina građevinskog materijala podivljalo.

"Već me sada trnci prolaze kad se sjetim kako će ovo biti ugodno prodavati", dodala je.

Rina nije morala dugo čekati.

"Nakon pet mjeseci nalazimo se na istom mjestu, izgradnja vila je u zadnjoj fazi, a mi već imamo prvog kupca. Idemo pogledati!", kazala je Rina Broqi.

"Danas se novogradnja praktički prodaje na papiru - u fazi samog projekta ili u ovoj roh bau fazi. Rijetko koja novogradnja dočeka jedan završni trenutak i da kupac može vidjeti kako će to izgledati tj. kako to izgleda pa da se onda odluči za kupnju. On je tad debelo kapario taj stan i tu kuću, zapravo jako česta priča", dodala je

"Dobar dan, pozdrav! Rina drago mi je. Indira , ja sam Franjo !", započelo je upoznavanje potencijalnih kupaca.

Indira i Franjo u Švicarskoj žive više od 30 godina, a u Poreču svake godine provode dva mjeseca. Sada su se odlučili za veliki korak.

"Ovdje u centru u Poreču imamo stan, ali nekako s obzirom na to da nam se širi obitelj, dobili smo unuka, drugi je na putu, ili druga, ne znamo još, mislimo da kada bismo svi došli u tajprostor koji imamo u centru grada bio premali", pojasnili su Indira i Franjo.

U ovu vilu zaljubili su se na prvi pogled. A jasno je i zašto.

A recite mi kolika je parcela, kolika je veličina parcele?

"Ono što će pripasti samoj kući je 880 kvadrata vrta. Lijepi, jedan pozamašan dio. Ovo je kuća s najvećim vrtom", tvrdiRina Broqi.

"Kao što primjećujete, svaka soba ima pogled na more. Ovdje ulazimo baš u roditeljsku sobu s kupaonicom i velikim prozorom. i prostrani dio za spavanje", dodala je agentica za prodaju nekretnina.

"To mi se sviđa baš, predivan pogled", oduševljena je Indira.

"To su oni kupci koji ne skrivaju oduševljenje koji su jasno rekli da je to ono što njih interesira", pojasnila je Rina.

"Wow, balkon je prekrasan, a pogled... Od pogleda boli glava. Mogu li vas pitati koja je cijena ove kuće.

"Ovako - 3.600 eura po metru kvadratnom", odgovorila im je Rina.

Cijena je uvijek kamen spoticanja.

"Ništa, jesmo spremni na pregovore", pitala je Indira.

"Oni su izuzetno ozbiljni kupci cijela njihova isplata, kroz jedan sljedeći period do papirologije bi išla kroz gotovinske isplate, iz vlastitih sredstava", rekla je Rina Broqi.

"Mi imamo neke stanove u centru, tako da bismo jedan od tih stanova prodali. Agencija koja vodi ovaj projekt bi prodala taj naš stan i onda bismo još doplatili tako da bismo mogli imati ovaj objekt", tvrdi Indira.

No, svejedno iznos od 570.000 eura premašuje njihov budžet.

"I sad je to jako visoko, ali kad usporedite sa svim drugim cijenama, možemo reći to su te cijene, je li? Kao i druge", pita Indira.

Naime, u posljednja dva mjeseca cijene sirovina koje se koriste za grubu gradnju su kao posljedice rata u Ukrajini otišle u nebo.

"Cement, cigla, željezo, sve drvene stavke koje se koriste od skela pa nadalje", pojasnila je atraktivna agentica Rina.

Indira i Franjo nadaju se da bi se cijena mogla spustiti barem za pet posto, no nažalost, ne i ovaj put.

"Oni kao investitori nisu dizali cijene zbog cijena materijala, No, zbog toga ne mogu niti spuštati samu cijenu nekretnine. Tako da se oni drže jedne fiksne cijene i kao takvu nam rekli kao odgovor na ponudu da javimo kupcima", izjavila je Rina Broqi.

Indira i Franjo su se toliko zaljubili ovu vilu da čak pristaju i na punu cijenu. Sada samo sve ovisi o prodaji njihova stana.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.